200 επιχειρήσεις μέσω Γενικού Εμπορικού Μητρώου

Σε 200 περίπου υπολογίζονται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που άρχισαν να δραστηριοποιούνται μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και της Υπηρεσίας Μιας Στάσης των επιμελητηρίων, ενώ το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εγκαινίασε το θεσμό μόλις σήμερα, με την εγγραφή της «Μητσόπουλος -Τσιάκας ΟΕ» και με διακριτικό τίτλο «Βιοενέργεια Αξιού». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ,
Παναγιώτης Παπαδόπουλος στη διάρκεια γεύματος ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Μιας Στάσης, μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων, εξασφαλίζει στον επιχειρηματία με μία επίσκεψη σε ένα σημείο τη δυνατότητα διεκπεραίωσης όλων των διαδικασιών ίδρυσης (υποχρεώσεις με την εφορία, Ταμείο Πρόνοιας, Ταμείο Νομικών, Πρωτοδικείο, εγγραφή στο Επιμελητήριο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ασφαλιστική ενημερότητα, ηλεκτρονική πληρωμή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων σε ένα ταμείο κ.λπ.).

Για την ίδρυση της πρώτης επιχείρησης, που σηματοδότησε και την έναρξη του Γενικού Εμπορικού Μητρώου στο ΒΕΘ, απαιτήθηκαν δύο ημέρες και όχι μία, λόγω κάποιων γραφειοκρατικών κολλημάτων, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι το κόστος για την εν λόγω διαδικασία κυμαίνεται από 135 ευρώ μέχρι και 200 ευρώ, ενώ με την προηγούμενη αυτό ήταν πολλαπλάσιο. Εξέφρασε δε και την πρόθεση του Επιμελητηρίου να φτάσει την «ταχύτητα» του αρμόδιου φορέα στην Κοζάνη, όπου και έγινε εγγραφή μόλις σε τέσσερις ώρες.

Παράλληλα ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν άλλα τρία - τέσσερα αιτήματα ενδιαφερόμενων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία των δικών τους εγγραφών, μέσω του ΓΕΜΗ στο ΒΕΘ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι δυστυχώς στο πρώτο τρίμηνο φέτος οι διαγραφές στο ΒΕΘ καταγράφηκαν αυξημένες σε ποσοστό 55% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, ενώ υπογράμμισε ότι όπως όλα δείχνουν οι εκλογές των επιμελητηρίων θα γίνουν τον προσεχή Νοέμβριο και δεν θα υπάρξουν αλλαγές, λόγω Καλλικράτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα