Kούρσα για τη διαδοχή του Θαπατέρο

Ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα ρίχτηκε στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών για τη διαδοχή του ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο στην προεδρία του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE), δηλώνοντας πεπεισμένος ότι "μπορεί να κερδίσει" παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα του κόμματός του στις περιφερειακές εκλογές.

Ο Ρουμπαλκάμπα, υπουργός Εσωτερικών που χαίρει μεγάλης εκτίμησης για τη δράση
του εναντίον της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ETA, διαβεβαίωσε ότι "δεν σκέφτεται παρά τη νίκη".

Ο Ρουμπαλκάμπα, 59 ετών, είναι από το Σάββατο ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου του 2012 με την υποστήριξη του Θαπατέρο μετά την αποχώρηση της ισπανίδας υπουργού Άμυνας Κάρμε Τσακόν.

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι θα αναγάγει την εργασία σε "κεντρικό στόχο" του, την ώρα που η "κρίση γίνεται έντονα αισθητή" σε όλη τη χώρα.

"Οι άνθρωποι περνούν δύσκολες στιγμές και βλέπουν τα πράγματα μαύρα. Πρέπει να τους προσφέρουμε λύσεις και πολιτικές στις οποίες θα έχουν εμπιστοσύνη", σχολίασε.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2004 υπέστη την πιο βαριά ήττα στην ιστορία του στις τοπικές εκλογές στις 22 Μαΐου.

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος μπορούν να το δηλώσουν ως τις 13 Ιουνίου, ενώ οι οπαδοί του κόμματος θα αναδείξουν το νέο πρόεδρο του κόμματος στις 26 Ιουνίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα