Liberation: Ο Παπανδρέου επινόησε απειλή στρατιωτικού πραξικοπήματος!

Με τίτλο «Παπανδρέου, μια λαμπρή πράξη και ένα πραξικόπημα» και με υπέρτιτλο «ο Έλληνας Πρωθυπουργός φέρεται να είχε επινοήσει μία απειλή στρατιωτικού πραξικοπήματος για να δικαιολογήσει το δημοψήφισμα» η γαλλική Liberation αποκαλύπτει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διεμήνυσε στους εταίρους του στην ευρωζώνη, την Τετάρτη το βράδυ στις Κάννες, για απειλή στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα.
Σύμφωνα
με το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας οι προειδοποιήσεις του έλληνα Πρωθυπουργού είχαν στόχο να δικαιολογήσουν την έκκλησή του, τη Δευτέρα, για ένα δημοψήφισμα σχετικά με το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης. Επί της ουσίας, θα έπρεπε να υπονομευθούν οι δραστηριότητες συνωμοτών με την απ'ευθείας έκκληση της ετυμηγορίας του λαού.

Λες και επιβεβαίωνε αυτό το σενάριο, το ΚΥΣΕΑ είχε συνεδριάσει την προηγουμένη, ημέρα Τρίτη, υπό την προεδρία του έλληνα πρωθυπουργού, για την καθαίρεση των τεσσάρων αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων και άλλων περίπου δώδεκα ανώτερων αξιωματικών. Υπεύθυνοι που είχαν τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις από τη ΝΔ αντικαθίσταντο τώρα από πρόσωπα που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνει η εφημερίδα.

Η Ελλάδα πέρασε λοιπόν ξυστά από μία νέα δικτατορία των συνταγματαρχών, σημειώνει η Liberation.

Όμως, ούτε η Άγκελα Μέρκελ, ούτε ο Νικολά Σαρκοζύ, ούτε η Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά ούτε και οι άλλοι Ευρωπαίοι ιθύνοντες που παρευρίσκοντο στο δείπνο δεν πίστεψαν τον παπανδρέου ούτε για μια στιγμή, υπογραμμίζει το ρεπορτάζ.

Αντίθετα, οι ισχυρισμοί του έγιναν αποδεκτοί με "αναστεναγμούς εκνευρισμού". Και δικαίως, σημειώνει η εφημερίδα, καθώς ο στρατός δεν αποτελεί πνέον απειλή για τη δημοκρατία.

Η καθαίρεση των επί κεφαλής του στρατού είχε προβλεφθεί αρκετούς μήνες πριν –ο στρατός είναι μία πολιτική υπόθεση στην Ελλάδα και κάθε κυβέρνηση τοποθετεί τους δικούς της ανθρώπους, κάτι που δεν είχε κάνει ακόμη το ΠΑΣΟΚ-, ο Παπανδρέου απλώς το χρησιμοποίησε ως εργαλείο για να δραματοποιήσει την κατάσταση, σημειώνει η Liberation.
Keywords
Τυχαία Θέματα