ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ απεργούν την Τρίτη

Εικοσιτετράωρη Γενική Απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., «μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούν Συγκυβέρνηση και Τρόικα» και καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αυριανή Γενική Απεργία αποτελεί
τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή».

«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. «Τον απειλούν», πρόσθεσε, «με πτώχευση είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο».

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα» και συνέχισε: «Αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20% έως 30% απ’ αυτά που έχουν ήδη κοπεί».

«Αυτό κανένας λαός δε μπορεί να το αντέξει. Τον εκβιασμό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν αύριο στην απεργία.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσουν ξανά την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για να αποφασίσουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί το ΠΑΜΕ, καλώντας σε ξεσηκωμό και σε αγώνα ανατροπής της βαρβαρότητας.

Ποιοι απεργούν

Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, οι μηχανικοί ( ΤΕΕ ), οι δάσκαλοι ΔΟΕ και οι καθηγητές ΟΛΜΕ , καθώς και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ( ΟΤΟΕ ).

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις του το επιβατικό κοινό, λόγω της συμμετοχής και των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, στην 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνον από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, οι συρμοί των τριών μέσων θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Με ολιγόωρες στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο αύριο, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του Μετρό στη γραμμή Αιγάλ
Keywords
ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, τριτη, δανειακή σύμβαση, σταση εργασιας, απεργια, τροικα, συνταγμα, νέα, πτώχευση, παμε, οτε, τεε, δοε, ολμε, ελλαδα, οτοε, συγκοινωνιες, μετρο, ηλεκτρικος, τραμ, λεωφορεια, ΟΣΕ, προαστιακος, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, ξανα, πτώχευση, αυριανη, δοε, ολμε, οτοε, τεε, βραδυ, γινεται, δανειακή σύμβαση, ειπε, λαιλαπα, ληξη, μισθος, παμε, πεμπτη, πρωι, συγκεντρωση, τρενα, τρια
Τυχαία Θέματα