Αεροπορική επιδρομή τη νύκτα στην Τρίπολη

Τέσσερις ισχυρές εκρήξεις ακούσθηκαν την νύκτα στην Τρίπολη, μετά το πέρασμα πολεμικών αεροσκαφών επάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Οι εκρήξεις προέρχονταν από την περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια, όπου βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα της κατοικίας του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και έγιναν αισθητές στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι ξένοι δημοσιογράφοι στη λιβυκή πρωτεύουσα. Δύο στήλες καπνού υψώθηκαν
επάνω από την πόλη, ενώ ακούσθηκαν οι σειρήνες των ασθενοφόρων και ο ήχος σποραδικών πυρών.
Κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Μιζουράτα
Οι δυνάμεις της λιβυκής εξέγερσης κατήγαγαν χθες σημαντική νίκη καταλαμβάνοντας το αεροδρόμιο της Μιζουράτα και θέτοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης εκτός του βεληνεκούς των πυρών των πιστών στον Καντάφι στρατιωτικών δυνάμεων έπειτα από συγκρούσεις τριών μηνών.

Τέσσερις ισχυρές εκρήξεις ακούσθηκαν την νύκτα στην Τρίπολη, μετά το πέρασμα πολεμικών αεροσκαφών επάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι εκρήξεις προέρχονταν από την περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια, όπου βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα της κατοικίας του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και έγιναν αισθητές στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι ξένοι δημοσιογράφοι στη λιβυκή πρωτεύουσα.

Δύο στήλες καπνού υψώθηκαν επάνω από την πόλη, ενώ ακούσθηκαν οι σειρήνες των ασθενοφόρων και ο ήχος σποραδικών πυρών.

Η λιβυκή πρωτεύουσα δέχεται καθημερινά επιδρομές των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ.

Χθες το βράδυ η λιβυκή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες του συνταγματάρχη Καντάφι κατά τη διάρκεια σύσκεψης, τις πρώτες από τις 30 Απριλίου, όταν μία νατοϊκή επιδρομή κατέστρεψε την κατοικία του ενός από τους γιους του λίβυου ηγέτη, του Σάιφ αλ-Αραμπ, σκοτώνοντας τον ίδιο και τρεις εγγονούς του συνταγματάρχη.

Στην περιοχή της Μιζουράτα, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις εξαπέλυσαν χθες επίθεση με ρουκέτες Grad και δεκάδες οβίδες κατά της ομώνυμης πόλης. Τα πυρά έπαυσαν, όταν οι δυνάμεις των εξεγερμένων κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Μιζουράτα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Καθώς οι κανταφικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες και σε άλλα μέτωπα της περιοχής της Μιζουράτα, η επί δίμηνο πολιορκημένη πόλη φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον εκτός του βεληνεκούς των δυνάμεων του καθεστώτος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επίθεσης των δυνάμεων της εξέγερσης Σάλαχ Μπάντι, οι αξιωματικοί των κανταφικών δυνάμεων άφησαν μόνους τους στρατιώτες να υπερασπισθούν τις θέσεις τους στην περιοχή της Μιζουράτα. Σχηματίσθηκαν μικρές ομάδες αντίστασης, αλλά οι περισσότεροι στρατιώτες διέφυγαν φορώντας πολιτικά.

Ο κύριος όγκος των καθεστωτικών δυνάμεων έχει πλέον συγκεντρωθεί στην περιοχή του Ζλίτεν, σε απόσταση πενήντα χιλιομέτρων δυτικά της Μιζουράτα επί του παραλιακού δρόμου, διευκρίνισε ο Σάλαχ Μπάντι, προσθέτοντας ότι επί αυτού του οδικού άξονα θα επικεντρωθούν οι
Keywords
Τυχαία Θέματα