"Ανασχηματισμός δεν γίνεται, δεν υπάρχει λόγος να γίνει"

"Ανασχηματισμός δεν γίνεται, δεν συζητείται, δεν υπάρχει λόγος να γίνει", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σκέφτεται ανασχηματισμό. Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι οι μόνες σκέψεις και η μόνη δράση της κυβέρνηση είναι να σχεδιάσει με τον καλύτερο τρόπο και να υλοποιήσει τους στόχους που βάζει.

Χαρακτήρισε δε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής ως ρεαλιστικό "Οδικό Χάρτη" που δεν περιορίζεται στην έξοδο της χώρας από την κρίση και που πέρα από την αντιμετώπιση των
τρεχόντων δημοσιονομικών προβλημάτων, αποτελεί ολοκληρωμένο σχέδιο με μακρόπνοη προοπτική για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Ακόμη, υποστήριξε ότι ο "Οδικός Χάρτης" μεθοδεύει και την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ισχυροποίηση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και τόνισε ότι "αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία σε όλα τα επίπεδα, όπου υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός κρατάμε τον δημόσιο έλεγχο και το μάνατζμεντ".

Επιπλέον, τόνισε ότι μέσα από το μεσοπρόθεσμο σχέδιο η κυβέρνηση διασφαλίζει να μη θιγούν συνταξιούχοι και μισθωτοί με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, δείχνοντας και το δρόμο της ανάπτυξης.

"Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο για να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο, να ακούμε παραφιλολογίες για διάφορα θέματα, υπάρχει κυβέρνηση ισχυρή που σχεδιάζει προγραμματίζει και θα υλοποιήσει ένα ισχυρότατο πρόγραμμα, όπως είναι το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής", είπε και συμπλήρωσε ότι "όλα τα άλλα είναι συζητήσεις που γίνονται 1,5 χρόνο και έχουμε ακούσει τεράστιες υπερβολές".

Σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι "όλοι κρινόμαστε", επισημαίνοντας ότι "αλλά στα οικονομικά οι επιδόσεις που υπάρχουν, δεν υπήρξαν ποτέ ξανά", λέγοντας ειδικότερα ότι "ένα τεράστιο έλλειμμα έχει καλυφθεί, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα", ότι "γίνεται μια πρωτόγνωρη δουλειά με συγκεκριμένες στοχεύσεις και απόδοση έργου που ποτέ κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί πριν 1,5 χρόνο".

"Δεν νομίζω ότι λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που λέμε εμείς σε γενικές γραμμές", σχολίασε ερωτηθείς σχετικά με την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου και είπε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού, γνωρίζει ότι υπάρχουν ελλείψεις και παθογένειες δεκαετιών, τις οποίες προσπαθεί να βελτιώσει με την πολλή δουλειά.

Κληθείς να σχολιάσει πρόταση για νέα συνεδρίαση επί της πραγματικής οικονομίας που φέρεται να έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής, είπε ότι "ο κ. Βενιζέλος έκανε μια τοποθέτηση πάνω στα ζητήματα που συζητήθηκαν" και τόνισε ότι "οι συζητήσεις που γίνονται και στο Υπουργικό Συμβούλιο αλλά και που θα εξειδικευτούν μέχρι να κατατεθεί ολοκληρωμένο το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, εννοείται ότι περιλαμβάνουν την πραγματική οικονομία".

Σχετικά με την ίδια συνεδρίαση, διέψευσε ότι υπήρξαν διαφωνίες αναφορικά με τις αποκρατ
Keywords
Τυχαία Θέματα