Αντιδράσεις για το μνημόνιο ΣΕΕΝ-ΠΝΟ

Αντιδράσεις στο χώρο της ακτοπλοΐας προκαλεί το μνημόνιο συμφωνίας για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2010 και το 2011, που υπεγράφη χθες από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η ακτοπλοϊκή εταιρεία "Aegean Speed Lines" που διαφωνούσε με τις αυξήσεις αποχώρησε από το ΣΕΕΝ.

Στο μνημόνιο μεταξύ ΣΕΕΝ και ΠΝΟ συμφωνήθηκε αύξηση του μισθού ενεργείας και των πάσης φύσεως επιδομάτων κατά ποσοστό 1,5% για τη συλλογική σύμβαση του 2010 και 1% για του 2011.

Επίσης η καταβολή των αναδρομικών για το 2010 θα γίνει τμηματικά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2011. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπογραφή της Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που αναμένεται να εξεταστούν από την ΠΝΟ και να υπογραφούν κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να εγκριθούν τυπικά και από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.

Κύκλοι της ακτοπλοϊας αναφέρουν ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι δεσμευτικές μόνο για μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποια στάση θα κρατήσει ο ισχυρός άνδρας της Hellenic Seaways και της ΑΝΕΚ κ. Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης, ο οποίος με επιστολή του στον υπουργό είχε χαρακτηρίσει το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας μη αντιπροσωπευτικό για τον ακτοπλοϊκό κλάδο και να προβαίνει σε διαπραγματεύσεις επί θεμάτων ακτοπλοΐας.
Keywords
Τυχαία Θέματα