Η «Fai» στην προκήρυξη κάνει αναφορά σε Λιβύη και Αφγανιστάν

Ιταλοί γιατροί εκφράζουν σήμερα συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσταση του αξιωματικού Αλεσάντρο Αλμαμόντε, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά χθες από την έκρηξη πακέτου-βόμβας στο στρατόπεδο των αλεξιπτωτιστών του Λιβόρνο.

Ο Αλμπαμόντε υποβλήθηκε σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να καταφέρει να ξαναποκτήσει την χρήση του δεξιού του χεριού --που υπέστη βαρύτατο τραυματισμό από την έκρηξη-- και να μπορέσει να σωθεί η όρασή του.

Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε
στην εντατική μονάδα και δίπλα του βρίσκεται η σύζυγός του Πάολα, η οποία την περίοδο αυτή κυοφορεί. Σε ό,τι αφορά την πορεία των ερευνών, η υπόθεση είναι στα χέρια των εισαγγελέων της Φλωρεντίας, ενώ ό,τι απέμεινε από το πακέτο εξετάζεται από την ειδική ομάδα χημικών αναλύσεων των καραμπινιέρων.

Μέσα στο πακέτο-βόμβα, είχε τοποθετηθεί και η ανάληψη ευθύνης, σε ένα μικρό, διπλωμένο χαρτί, που θύμιζε «σκονάκι».

Επιβεβαιώνεται από τις αρχές ότι την προκήρυξη «υπογράφει» η Federazione Anarchica Informale( Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai) και ότι στα αποσπάσματα του κειμένου που περισώθηκαν από την ανάφλεξη, αναφέρεται: «όχι στην στρατιωτική συμμετοχή της Ιταλίας στις αποστολές στο Αφγανιστάν και στην Λιβύη».
Keywords
Τυχαία Θέματα