Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της Σάμου

Με αφορμή τον αποκλεισμό της Σάμου από τα τρία έξτρα δρομολόγια του Πλοίου της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου "Αίολος Κεντέρης", έστειλαν κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων ο βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Βαρδίκος , ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμ. Παπαθεοφάνους και ο δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος ζητώντας να συμπεριελήφθη και ο Νομός στον προγραμματισμό του συγκεκριμένου ταχύπλοου πλοίου.

Ειδικότερα, μετά την ενημέρωση από τον γγ γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του
ΣΑΣ υπεβλήθηκε πρόταση από την Ναυτιλιακή εταιρεία Λέσβου για τρία δρομολόγια την εβδομάδα για την ενίσχυση της γραμμής Καβάλας - Λήμνου - Μυτιλήνης - Χίου, από τις 15 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου, με το ταχύπλοο "Αίολος Κεντέρης", αφήνοντας έξω την Σάμο, οι αρχές κινητοποιήθηκαν αφού από την Βόρεια Ελλάδα πάνω από 20.000 τουρίστες επισκέπτονται το νησί του Πυθαγόρα.

"Δεν θα ανεχθούμε να υπάρξει εξαίρεση από την ναυτιλιακή εταιρεία όσον αφορά τα δρομολόγια προς την Βόρεια Ελλάδα. Η περιφερειακή συνείδηση θα πρέπει να υπάρξει στην πράξη και προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθώ σαν εκπρόσωπος των κατοίκων της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων", δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα