Απεργεί το 80% των δημοσίων υπαλλήλων της Αλγερίας

Περίπου το 80% των δημοσίων υπαλλήλων της Αλγερίας απεργούν σήμερα, σύμφωνα με το αυτόνομο εθνικό συνδικάτο προσωπικού του δημόσιου τομέα (Snapap) το οποίο κήρυξε την απεργία, ενώ η αναταραχή συνεχίζεται και σε άλλους τομείς της κοινωνίας.

"Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 80%, ενώ ο τομέας με τη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι αυτός των μεταφορών", δήλωσε ο πρόεδρος (του Snapap) Μπελκάσεμ Φελφούλ στο ραδιοφωνικό σταθμό
Chaine III.

Ο Φελφούλ επεσήμανε άλλωστε ότι ένα κείμενο το οποίο περιλαμβάνει 11 αιτήματα με το οποίο υπογραμμίζεται η αποφασιστικότητα των υπαλλήλων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν λάβουν απάντηση επιδόθηκε στους υπεύθυνους.

Οι δημοτικοί φύλακες έχουν δημιουργήσει εδώ και τέσσερις ημέρες έναν καταυλισμό στην πλατεία των Μαρτύρων στο κέντρο του Αλγερίου ζητώντας αύξηση μισθών και την ενσωμάτωση κάποιων μελών τους στην αστυνομία ή τη χωροφυλακή.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Ντάχου Ουλντ Κάμπλια απείλησε ότι αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις θα τους απολύσει.

Συνεχίζεται εξάλλου και σήμερα η επ' αόριστον απεργία που έχουν κηρύξει οι γιατροί ζητώντας, ανάμεσα σε άλλα, την ακύρωση του νόμου που τους υποχρεώνει να εργάζονται για ένα με τέσσερα χρόνια σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Τέλος, οι φοιτητές αρνούνται από το Φεβρουάριο να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους ζητώντας να έχουν ίση αξία τα παλαιά και τα νέα πτυχία της ανώτατης εκπαίδευσης. Σύμφωνα πάντως με το Chaine III οι φοιτητές αποφάσισαν σήμερα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, όμως να απέχουν από τις εξετάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα