Απο την "βάση" εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις αρχές της νέας χρονιάς

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξουν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, με τη σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου (πιθανότατα την Τετάρτη) υπό τον Γ. Παπανδρέου και με τη συμμετοχή των υπουργών που συμμετείχαν στην προηγούμενη Κυβερνητική Επιτροπή.
Χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, μιλώντας στους
πολιτικούς συντάκτες, ζήτησε να πάμε σε κούρσα διαδοχής, όχι όμως σε «λεωφορείο διαδοχής», και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Οχι στην απελευθέρωση της αγοράς υποψηφίων». Ο ίδιος δήλωσε πως τάσσεται υπέρ του εν συνόλω «εμείς» και προσέθεσε ότι έχει μιλήσει για «ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά», επισημαίνοντας ότι «αυτή την περίοδο λείπει η ψυχραιμία και περισσεύει το πάθος». «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ανοιχτό κόμμα αλλά όχι ένα μη κόμμα. Εχει καταστατικά όργανα και διαδικασίες που οριοθετούν το πλαίσιο που πρέπει να σεβαστούμε, χωρίς παράλληλα να δημιουργούμε κραδασμούς στην κυβέρνηση», προσέθεσε. Τάχθηκε υπέρ της εκλογής του αρχηγού από τη βάση και εξέφρασε την άποψη πως οι διαδικασίες δεν πρέπει να παγώσουν, αλλά και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να λειτουργήσει εν θερμώ. Μίλησε ακόμη για την ανάγκη να υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ ένα «ισχυρό πολιτικό κέντρο».

Αναφερόμενος στον Λ. Παπαδήμο, τόνισε ότι είναι υπηρέτης του εθνικού συμφέροντος, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ή μείωσης του αριθμού των υπουργών, σημείωσε ότι «είναι πλήρης πρωθυπουργός» και ότι είναι αυτονόητο δικαίωμά του.
Keywords
Τυχαία Θέματα