Χιονιάς σε όλη την Ελλάδα

Ισχυρές χιονοπτώσεις καθώς και έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται την Τετάρτη. Κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων, λόγω της εξασθένησης των ανέμων στα πελάγη.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Πεντέλη, στα Μελίσσια, στο Καπανδρίτι, στην Ανθούσα, στην Παλλήνη, στον Αυλώνα, στα Ανω Λιόσια, στο Ζεφύρι, στη Φυλή, στους Θρακομακεδόνες και στα Βίλια. Στις
10 το πρωί ήταν να ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Διονύσου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Ερυθραίας και Εκάλης - αλλα με νεώτερη ειδοποίηση κι αυτά θα παραμείνουν κλειστά.
Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στους δήμους Ερέτριας και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Ευβοίας, ενώ στις 9 θα ανοίξουν τα σχολεία σε Φλώρινα και Καρπενήσι.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά και έντονες βροχοπτώσεις αργότερα καθώς και η ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο.

Σε όλη τη δυτική Ελλάδα με εξαίρεση ίσως τις νότιες περιοχές της Πελοποννήσου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα Ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι νότιοι άνεμοι στα Δυτικά θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ και πιθανώς στο Ιόνιο στα 10 μποφόρ.

Ταυτόχρονα το βράδυ στο Ιόνιο και στα Νότια θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις που το απόγευμα θα περιοριστούν στα βόρεια. Τη νύχτα, ωστόσο, θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά του νόμου από -4 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από -6 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Δεκάδες τα θύματα του ψύχους στην ανατολική Ευρώπη

Τουλάχιστον 60 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας του «πολικού» ψύχους που επικρατεί στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως την Παρασκευή σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Η παγωνιά έχει αναγκάσει πολλές χώρες να ζητήσουν τη βοήθεια του στρατού, ενώ στήνουν πρόχειρα καταφύγια για τους άστεγους.

Οι θερμοκρασίες σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν πέσει κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι – οι περισσότεροι άστεγοι – πέθαναν στην Ουκρανία. Σχεδόν 24.000 άτομα έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε περίπου 1.590 ειδικά διαμορφωμένους χώρους τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Οι Αρχές δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να στήσουν ακόμη 150 κέντρα, καθώς την Τετάρ
Keywords
Τυχαία Θέματα