Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση για τον ΟΤΕ

Χωρίς να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, η συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού και του προεδρείου της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Η συνάντηση, που κράτησε πάνω από 3 ώρες και κατά πάσα πιθανότητα θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχαν αρχίσει πριν από πολύ καιρό και διακόπηκαν ύστερα από διαφωνίες των δύο πλευρών για το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας
και τις περικοπές που ανακοίνωσε η διοίκηση.

Παρά το γεγονός ότι κατεβλήθη προσπάθεια να λιώσουν οι... πάγοι και να αρχίσει ένας νέος κύκλος διαβούλευσης, το κλίμα ήταν μάλλον ουδέτερο, καθώς όπως έγινε γνωστό και οι δύο πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα οι συνομιλίες να οδηγηθούν και πάλι σε προσωρινό αδιέξοδο.

"Ούτε κρύο ούτε ζέστη" και "Μια από τα ίδια" ήταν οι πρώτες χαρακτηριστικές φράσεις κορυφαίου στελέχους της ΟΜΕ-ΟΤΕ που κλήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση. Στο μόνο σημείο που φαίνεται να υπήρξε σύμπνοια στις απόψεις των δύο πλευρών ήταν η κατηγορηματική αντίθεσή τους πρόσφατη απόφαση της ΕΕΤΤ με την οποία βάζει φρένο στον ΟΤΕ για την ανάπτυξη του VDSL.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, επανέλαβε τη θέση του ότι πρέπει να μειωθεί το μισθολογικό κόστος και ότι έχει μεν την καλή θέληση αλλά τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ επιβάλουν μια πολιτική μείωσης των δαπανών. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε αναδιοργάνωση του ΟΤΕ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ διατύπωσαν τις δικές τους απόψεις σε ότι αφορά τις απολύσεις στην Cosmote, τις περικοπές δαπανών σε παροχές και υπηρεσίες των εργαζομένων του ΟΤΕ, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές ότι δεν θα επιτρέψουν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους και υπογράμμισαν στον κ. Τσαμάζ ότι θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην αύξηση των εσόδων του Οργανισμού. "Πρώτα σώζεις την παρτίδα και μετά την κερδίζεις", τόνισε χαρακτηριστικά μέλος της διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Ο ίδιος συνδικαλιστής αποκάλυψε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση του κ. Μιχάλη Τσαμάζ και του Υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με εκπροσώπους της Ντόιτσε Τέλεκομ.
Keywords
Τυχαία Θέματα