Χρυσοχοΐδης: Στα στοιχήματα για χρεοκοπία, απαντάμε με στοιχεία

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε σήμερα από την Κέρκυρα με στοιχεία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας για τις τρέχουσες συγκυρίες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε σχετικά: "Στις βολές και στα στοιχήματα για χρεοκοπία που δέχεται η Ελλάδα, εμείς λέμε ότι
τα καταφέρνουμε και απαντάμε με στοιχεία. Σύμφωνα με το σημερινό δελτίο της EUROSTAT το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8%, ενώ ο ρυθμός της ύφεσης μειώθηκε σε ετήσια βάση από -7,4% σε -4,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Έχουμε μείωση του πληθωρισμού από 5,6% το Σεπτέμβριο του 2010, σε 3,9% τον Απρίλιο. Για πρώτη φορά έχουμε πραγματική μείωση τιμών στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, λόγω και της συγκράτησης των αυξήσεων έμμεσων φόρων και των διεθνών τιμών των σιτηρών. Έχουμε αύξηση κατά μέσο όρο 35% των εξαγωγών το πρώτο τρίμηνο του 2011 ως συνέχεια της συνολικής αύξησης που σημείωσαν για το 2010 κατά 11%".

Ο υπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κέρκυρα, όπου έχει διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, φορείς και επιχειρηματίες, ενώ μαζί με την βουλευτή Άντζελα Γκερέκου παρουσίασαν το πρώτο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα,"Κέρκυρα Βιώσιμος Τουριστικός Προορισμός 2011-2015".

Ο υπουργός μιλώντας στους δημάρχους και αντιδημάρχους της Κέρκυρας και των Παξών είπε ότι Θα γίνει αναθεώρηση του ΕΣΠΑ στις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου να γίνει η μεταφορά ενός τμήματος της τεχνικής βοήθειας στην Περιφέρεια, ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα οι μηχανισμοί ωρίμανσης των έργων.
Keywords
Τυχαία Θέματα