«Δεν θα αμφισβητήσουμε...»

Η ΝΔ δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τον προϋπολογισμό του 2012, καθώς περιλαμβάνει μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και τα οποία περικλείονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στο πολυνομοσχέδιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπέθυνος του τομέα Οικονομίας του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο κ. Σταϊκούρας επικρίνει την
προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι το 2011 ήταν ένα χαμένο έτος για τη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών, καθώς υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις στους στόχους των βασικών μεγεθών της οικονομίας.

«Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, με ρεαλιστικούς όμως όρους, κυρίως μέσω της περιστολής των δαπανών. Στηρίζει και θα στηρίξει την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου», επισημαίνει ωστόσο η ανακοίνωση.

Ο κ. Σταϊκούρας καταλήγει ότι η «ΝΔ πιστεύει στην αναγκαιότητα δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, Προσανατολισμένη όμως στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας - και αυτό διότι οι άμεσοι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν και το χρέος θα καταστεί βιώσιμο μόνο με ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη της Οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε για τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2012: «Τα επόμενα χρόνια θα είναι πιο δύσκολα και από αυτά που περάσαμε. Πρέπει να μείνουμε όμως όρθιοι για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας», και τόνισε ότι γι αυτό «δεν χωρά καμία ψευδαίσθηση».

Ως προϋπολογισμό «πτώχευσης και φοροεξόντωσης του λαού, κατακρεούργησης των Ασφαλιστικών Ταμείων και των κοινωνικών δαπανών», χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό 2012 το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη δημοσιοποίηση του προϋπολογισμού, αναφέρει: «Η νέα άγρια φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα συμβαδίζει με την προκλητική φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων. Σε σχέση με το 2011, ενώ τα φορολογικά έσοδα από φυσικά πρόσωπα θα αυξηθούν κατά 29%, τα έσοδα από επιχειρήσεις θα μειωθούν ακόμα περισσότερο κατά 22%».
Keywords
Τυχαία Θέματα