Διαδήλωση στη Συρία

Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πόλη Ντεραά, στη νότια Συρία, και περικυκλώθηκαν από μεγάλο αριθμό ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, όπως δήλωσε ένας υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές στο εσωτερικό και κοντά στο τζαμί αλ Ομάρι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Περικυκλώθηκαν από μεγάλο αριθμό δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού",
δήλωσε ο ακτιβιστής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το τζαμί, σημείο όπου διοργανώνονται οι διαδηλώσεις, για το φόβο ότι θα δεχθούν επίθεση. Από νωρίς το πρωί ενισχύσεις εστάλησαν στο τζαμί, πρόσθεσε.

Η πόλη Ντεραά είναι από την Παρασκευή θέατρο διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης.

Ένα παιδί 11 ετών που δηλητηριάστηκε από δακρυγόνα την Κυριακή όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να διαλύσουν μία διαδήλωση, υπέκυψε χθες Δευτέρα. Με το θάνατο αυτό ανέρχεται σε έξι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Ντεραά από την Παρασκευή.

Εξάλλου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε σήμερα από τη Συρία να διεξάγει διαφανή έρευνα για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακού στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

"Η κυβέρνηση πρέπει να διεξάγει μία ανεξάρτητη, διαφανή και αποτελεσματική έρευνα για τους θανάτους έξι διαδηλωτών στις διάρκεια των επεισοδίων στις 18 και 20 Μαρτίου", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ σε συνέντευξη Τύπου.

"Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τους πρόσφατους θανάτους διαδηλωτών στη Συρία", πρόσθεσε υπογραμμίζοντας "την αναγκαιότητα να δοθεί άμεσα τέλος στην υπερβολική χρήση βίας κατά ειρηνικών διαδηλωτών, κυρίως η χρήση πραγματικών πυρών".
Keywords
Τυχαία Θέματα