Εχθρός της πυρηνικής ενέργειας ο Παπούλιας

Εχθρός της πυρηνικής ενέργειας ήδη από το 1968, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα, τους προέδρους των Ειδικών Μόνιμων Επιτροπών ης Βουλής Έρευνας και Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο και Κώστα Καρτάλη, οι οποίοι του παρέδωσαν το κείμενο συμπερασμάτων της Βουλής για την πυρηνική ενέργεια.

Τόσο ο κ. Παπούλιας όσο και οι Πρόεδροι των Επιτροπών
εξέφρασαν την αγωνία τους για την αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να συμφωνήσει στον έλεγχο της πυρηνικής ενέργειας, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία διατυπώθηκε τόσο για την ύπαρξη πυρηνικών σταθμών στην ευρύτερη περιοχή (Βουλγαρία, Ρουμανία Σλοβενία) όσο και για τον σχεδιασμό δημιουργίας δύο ακόμη σταθμών στην Τουρκία και μάλιστα σε σεισμογενείς περιοχές.

Ειδικά για την Τουρκία, ο κ. Καρτάλης επισήμανε την απροθυμία της χώρας να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συμβάσεις που έχει επικυρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα πυρηνικά απόβλητα, σχετικώς με τον έλεγχο των προδιαγραφών στην κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι οι Επιτροπές θεωρούν αναγκαία την εξέταση των Κεφαλαίων 15 και 27 της ενταξιακής διαδικασίας, τα οποία αφορούν το Περιβάλλον και την Ενέργεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα