Εκλογές (και πάλι) στις 17 Ιουνίου

Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος το μεσημέρι έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 17 Ιουνίου. Τη βεβαιότητά
του ότι ο νέος Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας εξέφρασε ο Λουκάς Παπαδήμος, παραδίδοντας στον Παναγιώτη Πικραμμένο. Από την πλευρά του, ο κ. Πικραμμένος ότι η χώρα τελεί υπό ιδιαίτερες συνθήκες και αναλαμβάνει δύσκολο ρόλο σε μια ιδιαίτερα δυσχερή περίοδο, ενώ εξήρε τη συμβολή του κ. Παπαδήμου κατά το προηγούμενο διάστημα.

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης. Οι βουλευτές θα ορκιστούν, στη συνέχεια, ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στις 11 το πρωί.

«Θα σας πω και εγώ κάτι ευχάριστο. Θα δεχθώ με χαρά να μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη», είπε στον κ. Πικραμμένο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι είναι σημαντικό το βάρος που αναλαμβάνει και πως ελπίζει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του δείχνει.

«Δεν μου διαφεύγει ότι η πατρίδα διέρχεται δύσκολες στιγμές. Με τη δική σας καθοδήγηση κύριε Πρόεδρε, πρέπει να διαφύγουμε τους κινδύνους και να προχωρήσουμε σε ομαλή μετάβαση σε μια πολιτική κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών έγινε με τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, έπειτα από το χθεσινό «ναυάγιο» των διαβουλεύσεων για κυβέρνηση συνεργασίας, που οδηγεί τη χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση.

Καθήκοντα προέδρου του ΣτΕ θα ασκεί τώρα ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Κώστας Μενουδάκος. Ο κ.Μενουδάκος είναι πρόεδρος του Ε' τμήματος του ΣτΕ, επικαλούμενου και Οικολογικού Τμήματος.

Σαμαράς: Είμαστε μπροστά σε δύο δρόμους

Ο λαός είναι μπροστά σε δύο δρόμους, να αλλάξουμε τα πάντα με αλλαγές που να γίνονται και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο εξόδου από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης εκτός Ευρώπης και της κατάρρευσης, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς σε σύντομη δήλωσή του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τον ορισμό του Π. Πικραμμένου ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Τσίπρας: Στις εκλογές ο λαός να κάνει το επόμενο βήμα για την ακύρωση του Μνημονίου

Προτείναμε τον Γεράσιμο Αρσένη ως γνώστη και επί των οικονομικών, αλλά και των εθνικών θεμάτων τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για την πρόταση «από τις δυνάμεις που μέχρι χθες μιλούσαν για οικουμενική κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ζήτησε να μην προχωρήσει η έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την υλοποίηση μέτρων, όπως το πάγωμα μισθών ή οι περικοπές σε συντάξεις.

Ζήτησε ακόμα να παγώσει κάθε διαδικασία για την πώληση δημόσιας περιουσίας.

Σχετικά με την πρόταση Αρσένη σχολίασε: «Είναι εντυπωσιακό ότι οι δυνάμεις που μέχρι χθες ήθελαν οικουμεν
Keywords
Τυχαία Θέματα