Εμβάθυνση της τσεχο-ελληνικής συνεργασίας

Η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα στοχεύει στην περαιτέρω εμβάθυνση της παραδοσιακά καλής τσεχο-ελληνικής οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας και αναζητά νέες αμοιβαία συμφέρουσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος της Πράσινης Ανάπτυξης, καθώς η Τσεχική Δημοκρατία διαθέτει σημαντικές καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες άριστης ποιότητας και ελκυστικής τιμής τόσο στους τομείς
προστασίας του περιβάλλοντος όσο και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Το ελληνικό κοινό, αλλά και φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις, είχαν ήδη τη δυνατότητα να γνωρίσει μερικές απ’ αυτές στα πλαίσια της περσινής συμμετοχής της Τσεχικής Δημοκρατίας στις διεθνείς οικολογικές εκθέσεις ECOTEC, WATERTEC-ENVIROTEC και ENERGY-PHOTOVOLTAIC.

H τσεχική διπλωματική αντιπροσωπεία -με σύμφωνη γνώμη και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας- αποφάσισε να λάβει μέρος και στη φετινή 4η Διεθνής Έκθεση «ECOTEC 2011 - Τεχνολογίες περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα» (7-10 Απριλίου 2011, Εκθεσιακό Κέντρο EXPOAthens, Ανθούσα Αττικής).

Στο Περίπτερο της Τσεχικής Δημοκρατίας (Αίθουσα 2, Περίπτερο Θ8) οι σημαντικές τσεχικές εταιρείες θα παρουσιάζουν τα εξελιγμένα τους προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες στους τομείς διαχείρισης στερεών (μηχανήματα διαλογής και κάδοι απορριμμάτων) και υγρών αποβλήτων, παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (υδροηλεκτρικά και φωτοβολταϊκά συστήματα, ενεργειακά φυτά για παραγωγή βιοκαυσίμων), κατασκευών (οικολογικά κατασκευαστικά υλικά), κηπευτικών και δασοκομικών μηχανημάτων. Θα παραβρεθεί, επίσης, διαχειριστής μια τσεχικής οικολογικής ιστοσελίδας και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου «Czech University of Life Sciences».
Keywords
Τυχαία Θέματα