Ενδεχόμενο να δοθούν άδειες για "φρουτάκια"

Aνοικτό το ενδεχόμενο να δοθούν άδειες για ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια ("φρουτάκια") υπό την ομπρέλα του ΟΠΑΠ, άφησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πα'υλος Γερουλάνος. «Θα το δούμε. Υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις γι'Α αυτά τα θέματα και ήδη έχουμε κάνει μια επεξεργασία με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Αν αυτό είναι το καλύτερο για την Πολιτεία, αυτό θα κάνουμε», είπε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα 99.5.

Αναφερόμενος στην οικονομική
πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος σταθερότητας παρατήρησε: «Υπάρχει μια παραφιλολογία όσον αφορά στην αλήθεια. Τι σημαίνει «να πούμε όλη την αλήθεια»; Αυτό το οποίο πληρώνει η σημερινή κυβέρνηση είναι ότι πρώτη φορά είπε όλη την αλήθεια. Είναι ότι άνοιξε τα χαρτιά της και είπε ποια πραγματικά είναι η οικονομική κατάσταση. Και το είπε όχι επειδή είναι ηθικά ανώτερη από οποιαδήποτε άλλη, αλλά διότι δεν μπορούσαμε να βγούμε από την κρίση χωρίς να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Αν είδατε την τελευταία συνέντευξη του κ. Αλογοσκούφη, θα καταλάβατε γιατί φτάσαμε εδώ. Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι ο κ. Καραμανλής του έλεγε «άστο για αργότερα, μη σε νοιάζει, η κρίση υπάρχει, αλλά θα την περάσουμε στην επόμενη κυβέρνηση». Εμείς, τι κάναμε; Έπρεπε να την αντιμετωπίσουμε και να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, όπως για παράδειγμα στην Πορτογαλία υποχρεώνουν σε διορθωτικές κινήσεις, όχι με βάση τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει η χώρα και πρόσθεσε: «Ο κ. Παπανδρέου έχει καταφέρει να ανεβάσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στο διεθνές σκηνικό με πάρα πολύ μεγάλα και γρήγορα βήματα. Αυτό είναι τεράστια υπόθεση. Πρέπει να δείτε πώς αντιμετωπίζουν οι πιο υγιείς οικονομίες της Ευρώπης τον Έλληνα πρωθυπουργό απέναντι στον Ιρλανδό ή στον Πορτογάλο».

Πρόσθσε ότι ο πρωθυπουργός είναι ανοικτός και γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στη χώρα, σημειώνοντας: «Είναι πολιτικός που κρατάει όλες τις πόρτες ανοιχτές, ακούει τον κόσμο πάρα πολύ και σας διαβεβαιώ ότι ξέρει την κατάσταση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε υπουργό του.Όσο ξέρω τον πρωθυπουργό, είναι ένας άνθρωπος που δεν θα δημιουργήσει την κρίση για την κρίση και τη σύγκρουση για τη σύγκρουση. Τη σύγκρουση, όταν την κάνει, θα την κάνει για να κερδίσει και αυτό τα λέει όλα".

Ο κ. Γερουλάνος εκτίμησε, εξάλλου, ότι η τουριστική κίνηση θα πάει καλά μετά τις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν από πέρυσι και πρόσθεσε: «Δεν είναι, όμως, ώρα για σαμπάνιες. Δεν είναι ώρα να εφησυχάσουμε και να σταματήσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει. Και το λέω αυτό, διότι, όπως αντιστράφηκε πέρυσι η πορεία από την κακή κατάσταση που περιμέναμε σε μια κατάσταση καλύτερη, έτσι, μπορεί πάρα πολύ εύκολα να αλλάξει και τώρα. Είναι νωρίς για προβλέψεις. Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε ήδη ξεκινήσει και νομίζω ότι αν το πετύχουμε αυτό - και βλέπω καλή διάθεση από την πλευρά όλ
Keywords
Τυχαία Θέματα