Εντονη κινητικότητα για να "κλείσει" το PSI και η Δανειακή Σύμβαση

Συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει την Κυριακή η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
«Η κα Λαγκάρντ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και θα εκφωνήσει ομιλία στο Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων την Δευτέρα...Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει η ευκαιρία να συζητηθούν τα τρέχοντα θέματα την Κυριακή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
στο Βερολίνο, Στέφεν Ζάιμπερτ.
Όπως σημείωσε, τη Δευτέρα η κ. Μέρκελ θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ στην Καγκελαρία, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 30 Ιανουαρίου.

Reuters

***

«Η συμφωνία τους στη νέα σφαγή μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι δεδομένη, δεν έχει σχέση με το PSI, αλλά αφορά αποκλειστικά την προστασία της κερδοφορίας του κεφαλαίου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφερόμενο στη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η εργατική τάξη πρέπει να το πάρει απόφαση ότι δεν έχει ελπίδα αν δεν οργανωθεί έγκαιρα σε κάθε τόπο δουλειάς και αντεπιτεθεί για τα σύγχρονα δικαιώματά της κόντρα στα κόμματα και τους συνδικαλιστές που υπηρετούν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών της, για τη δική της εργατική - λαϊκή εξουσία».

***

Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχουν το Σάββατο στις 19.00 ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.

***

Έκκληση προς τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα να πιέσουν τους Έλληνες πολιτικούς να υλοποιήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να μην εκτροχιαστεί η προσπάθεια διάσωσης της χώρας, απηύθυνε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.

«Οι Έλληνες έχουν κάνει πολλά. Αν δεν σημειώνουν πρόοδο, αυτό οφείλεται σε εγχώριους πολιτικούς λόγους. Είναι κρίσιμης σημασίας τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να επικοινωνήσουν με τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα για να πείσουν τους ηγέτες τους να δεσμευτούν ρητά στο ευρωπαϊκό πακέτο αρωγής», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στη γερμανική εφημερίδα Sueedeutsche Zeitung.

«Ειδάλλως, μπορεί να αποτύχει το πρόγραμμα και αυτό δεν θα βοηθήσει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη», προειδοποίησε.

Ερωτηθείς αν τα μέτρα λιτότητας που έχουν ζητηθεί από την Ελλάδα είναι σκληρά, ο Όλι Ρεν ανέφερε πως «θα πρέπει να δώσουμε στους Έλληνες το περιθώριο ελιγμών για να μεταρρυθμίσουν τη χώρα τους».

Τόνισε, ωστόσο, πως είναι πολύ σημαντικό να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των δαπανών που έχουν τεθεί. «Η εμπειρία μας όσον αφορά στις δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και αλλού στον κόσμο μάς λέει ότι είναι καλύτερα να εφαρμόζονται γρήγορες, σκληρές μεταρρυθμίσεις παρά να χρειαστεί να πληρώσουμε τα λάθη τους παρελθόντος για
Keywords
Τυχαία Θέματα