Λ.Παπαδήμος: Η κυβέρνηση θα στηριχτεί μέχρι να τελειώσει το έργο της...

Περίπου δυόμισυ ώρες κράτησε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, αυτήν την φορά με τη συμμετοχή του επικφαλής του IIF κ. Τσαρλς Νταλάρα και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης
και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός, σε μια περιεκτική ανακοίνωσή του, τόνισε: «Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν σημαντική και ουσιαστική. Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της».

Στίγμα για το κλίμα που επικράτησε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είχε δώσει νωρίτερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ανέφερε ότι "είχαμε μια καλή κουβέντα, συζητήσαμε πολλά και είχαμε ένα ωραίο κλίμα".

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς αποχώρησαν από το Μέγαρο χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.

Ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των κρίσιμων διαβουλεύσεων που είχε τις τελευταίες ώρες με τον εκπρόσωπο των τραπεζών και ιδρυμάτων που έχουν στη κατοχή τους το χρέος της χώρας. Οι σχετικές πληροφορίες θέλουν τη συμφωνία για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους προ των πυλών.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα το protothema.gr, σύμφωνα με το οποίο θεωρείται ως πιθανό ένα επιτόκιο στα νέα ομόλογα που θα πάρουν στα χέρια τους οι ομολογιούχοι, προκειμένου να μην πληρωθούν τα λήγοντα, με μέσο όρο κοντά στο 4,2% και κυμαινόμενο από το 3% έως το 5% περίπου, ανάλογα με το εάν η χώρα παρουσιάζει ύφεση ή ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του haircut του ελληνικού χρέους προεξοφλήθηκαν νωρίτερα από το ελληνικό χρηματιστήριο (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) το οποίο έκλεισε σχεδόν 3% με μεγάλη άνοδο στις τραπεζικές μετοχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα