Επίσημος εορτασμός της Ημέρας των Σλαβικών Γραμμάτων

Με πανηγυρική συναυλία στο Μέγαρο Συνεδρίων του Κρεμλίνου γιορτάστηκε και φέτος η ημέρα των Σλαβικών Γραμμάτων, που συμπίπτει με την εορτή των διαφωτιστών της Ρωσίας Κυρίλλου και Μεθοδίου. Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος άνοιξε με ομιλία του το πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντας τη γιορτή όχι μόνο «εκκλησιαστικής-κρατικής σημασίας», αλλά γιορτή «λαϊκή, κατά την οποία ενθυμούμαστε τις πνευματικές και πολιτισμικές μας ρίζες, οι οποίες καθόρισαν την ιστορική μορφή του έθνους, όχι μόνο του ρωσικού λαού, αλλά και όλων των σλαβικών λαών».

Επικεφαλής της εφετινής Οργανωτικής Επιτροπής
των πολυήμερων εορτασμών ήταν ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην επίσημη εκδήλωση από τον υπουργό Πολιτισμού Αλεξάντρ Αβντέεφ.

Στο κεντρικό εορταστικό κονσέρτο συμμετείχαν εφέτος ως ειδικοί προσκεκλημένοι ο τραγουδιστής Δώρος Δημοσθένους, ο οποίος τραγούδησε Θεοδωράκη μαζί με την περίφημη Κρατική Ακαδημαϊκή Λαϊκή Ορχήστρα «Ρωσία» της Λιουντμίλα Ζίκινα και η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Λυκούργου Αγγελόπουλου.

Τους Έλληνες καλλιτέχνες, που καταχειροκροτήθηκαν, συνόδευσαν άλλες 20 καλλιτεχνικές ομάδες και σολίστ από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία, συνεχίζοντας μια παράδοση για τη Ρωσία των τελευταίων ετών, η σημασία της οποίας έχει ενισχυθεί από την επιμονή και τη σημασία, που αποδίδει η ρωσική κυβέρνηση στην πατριωτική διαπαιδαγώγηση των νέων γενεών.
Keywords
Τυχαία Θέματα