Επιστρέφει στο... φαξ

Οι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ, θα πρέπει να... ξεχάσουν τη σύγχρονη τεχνολογία και να στραφούν σε παλιομοδίτικες μεθόδους για να κάνουν τη δουλειά τους, με αφορμή της "κυβερνοεπιθέσεις" σε ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο εκπρόσωπός του, Ρόμπερτ Γκολάνσκι, δήλωσε ότι όλες οι επικοινωνίες με το γραφείο τύπου του προέδρου και τους δημοσιογράφους θα γίνονται στο εξής με φαξ, αρχής γενομένης από την Δευτέρα.

"Λόγω των πρόσφατων κυβερνοεπιθέσεων εναντίον ευρωπαϊκών
υπηρεσιών, η Υπηρεσία Τεχνολογίας της Πληροφόρησης (IT) πρότεινε να στραφούμε σε πιο ασφαλή μέσα επικοινωνίας", είπε. "Σας παρακαλούμε να θέσετε σε λειτουργία τα φαξ σας και να μας δώσετε τους αριθμούς κλήσεις", πρόσθεσε, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Ένας άλλος εκπρόσωπος του κοινοβουλίου υποσχέθηκε στους δημοσιογράφους ότι θα τους δώσει και ο ίδιος τον αριθμό του προσωπικού του φαξ. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πάντως εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να μεταδίδει τις ανακοινώσεις του.

Πολλές ευρωπαϊκές υπηρεσίες, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπεσαν θύματα κυβερνοεπιθέσεων τον περασμένο μήνα, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.
Keywords
Τυχαία Θέματα