Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Ο Πρωθυπουργός, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, συναντήθηκε με τον Ευγένιο Τριβιζά. Έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, με περισσότερα από 150 μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα και διηγήματα. Ο συγγραφέας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το πρόσφατο ταξίδι του σε σχολεία της Τουρκίας ενώ παράλληλα συζήτησαν για την αξία του βιβλίου και την δυναμική που αυτό πρέπει να αποκτήσει
ξανά στους νέους.
Σε μια εποχή ραγδαίων επιστημονικών και τεχνολογικών εξέλιξεων, το βιβλίο, ο γραπτός λόγος, θα έχουν πάντα την ξεχωριστή τους θέση στην πνευματική μας ζωή.
Η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην πολιτιστική και παιδευτική αξία του βιβλίου, στέκεται δίπλα στο δημιουργό και ενδυναμώνει την διάδοση του εξωσχολικού βιβλίου στα σχολεία της χώρας.
- Το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα «Παπαδιαμάντης – Ελύτης- Γκάτσος -Τσίρκας: 100 χρόνια μετά» όπου οι μαθητές μπορούν να γνωρίσουν το έργο των τεσσάρων αυτών μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών και ποιητών καθώς και να αναρτήσουν τις δημιουργίες και εμπνεύσεις τους πάνω στο έργο αυτό, στην ιστοσελίδα www.i-create.gr . Επιπλέον σχεδιάζεται η ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών.
- Το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε εκσυχρονισμό του θεσμού των κρατικών βραβείων στο χώρο του βιβλίου, δίνοντας χώρο στους νέους δημιουργούς αλλά και ενισχύοντας το ηλεκτρονικό βιβλίο.
Το βιβλίο, η ανάγνωση, η μάθηση είναι απαραίτητα εργαλεία κάθε πολίτη στην προσπάθειά του να κατακτήσει τη ζωή και τη γνώση, να δημιουργήσει το μέλλον του, να συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις. Με τις πολιτικές μας συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση.
Keywords
Τυχαία Θέματα