Επίθεση καμικάζι σε αρχηγείο της τροχαίας!

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο αρχηγείο της τροχαίας στη Χοστ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, στο εσωτερικό του οποίου καμικάζι άνοιξαν πυρ, δήλωσαν επίσημες πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Τρεις τροχονόμοι σκοτώθηκαν μέχρι τώρα, ένας αστυνομικός και ένας πολίτης τραυματίστηκαν και οι συγκρούσεις συνεχίζονται", δήλωσε ο Αμπντούλ Χακίμ Ισακζάι, ο επαρχιακός επικεφαλής της αστυνομίας.

Ο Μουμπαρίζ Ζαντράν, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χοστ, είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως "καμικάζι εισέδυσαν στο
αρχηγείο της τροχαίας" οπλισμένοι με πυροβόλα και άνοιξαν πυρ λίγο μετά τις 7:00 τοπική ώρα (5:30 ώρα Ελλάδας).

Δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των καμικάζι.

Το κτίριο έχει περικυκλωθεί από μια μονάδα επέμβασης της αφγανικής αστυνομίας -ο στρατώνας της οποίας βρίσκεται δίπλα- που αντιμετωπίζει τους καμικάζι, σύμφωνα με τον Ζαντράν.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου, οι ανταλλαγέες πυρών, που ήταν πολύ πυκνές προηγουμένως, μειώθηκαν σε ένταση γύρω στις 9:15 τοπική ώρα, αλλά ακούγονται ακόμη σποραδικά πυρά. Καπνός βγαίνει από το κτίριο όπου διενεργήθηκε η επίθεση, πρόσθεσε.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία, είπε από την πλευρά του ότι πέντε άνθρωποι, από τους οποίους οι δύο πολίτες, σκοτώθηκαν.

Η τροχαία είναι ένα ιδιαίτερο σώμα της εθνικής αφγανικής αστυνομίας που είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την κυκλοφορία. Οι τροχονόμοι δεν φέρουν όπλα.

Η επαρχία Χοστ βρίσκεται στα σύνορα με τις πακιστανικές ζώνες των φυλών, οι οποίες φέρεται να προσφέρουν στέγη σε πολλές βάσεις οπισθοφυλακής των εξεγερμένων Ταλιμπάν. Η επαρχία, όπως και οι γειτονικές Πάκτια και Πάκτικα, είναι προπύργιο του δικτύου Χακάνι, ενός από τα κυριότερα κινήματα της εξέγερσης των Ταλιμπάν.

Στις 19 Μαΐου, οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση σε μια κατασκευαστική εταιρία, κοντά σε οδικό εργοτάξιο στην επαρχία Πάκτια, σκοτώνοντας 36 υπαλλήλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα