Φυλακή και πρόστιμο 51 ευρώ οι ηγέτες της αντιπολίτευσης γιατί...διαδήλωσαν εναντίον της νίκης του Β.Πούτιν

Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο γνωστός μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι και ο αρχηγός του Μετώπου της Αριστεράς Σεργκέι Ουντάλτσοφ, οι οποίοι συνελήφθησαν στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στους Ναβάλνι και Ουντάλτσοφ αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο που θα φτάνει τα 2.000 ρούβλια (περίπου 51 ευρώ) για παραβίαση των κανόνων διοργάνωσης μιας δημόσιας συγκέντρωσης.

Ο Ιλία Ιάτσιν, ένας από τους ηγέτες του
κινήματος Solidarnost της αντιπολίτευσης, ο οποίος επίσης συνελήφθη στη διαδήλωση, πιθανόν να εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 ημερών για ανυπακοή στις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Και τα τρία ηγετικά στελέχη της ρωσικής αντιπολίτευσης θα παραστούν σήμερα στο δικαστήριο. Συνελήφθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας, στην οποία είχαν συγκεντρωθεί 20.000 άνθρωποι.

Η αντιπολίτευση ζητεί την ακύρωση των εκλογών, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής ο Πούτιν με ποσοστό 63,60%. Παρατηρητές του ΟΑΣΕ κατήγγειλαν σημαντικές παρατυπίες στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα