Για μια οραματική Ελλάδα, που όλοι μας θέλουμε....

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Μετά από 60 περίπου χρόνια, η Ελληνική Πολιτεία και Κοινωνία εν μέσω οικονομικής καταιγίδας, μπαίνουν ξανά στην διαδικασία της επαναγέννησης ΟΛΩΝ των κοινωνικών, επιχειρηματικών και πολιτικών σχέσεων και συσχετισμών. Είναι φανερό ότι «το σύστημα» στόμωσε, φράκαρε, αυτοπαγιδεύτηκε και εγκλωβίσθηκε. Και λογικά, με τη βοήθεια «και ξένων» (όπως πάντα) αναζητά διεξόδους και νέες στρατηγικές. Το επόμενο (σύντομο) διάστημα «θα παιχτούν πολλά». Θα τεθούν (ενδεχομένως) οι βάσεις «για τα επόμενα πολλά
χρόνια». Και είναι λογικό(;) μεταξύ άλλων, το «παλιό κατεστημένο» να αναζητά «θέση στο τραπέζι» της «επόμενη ημέρας» και όχι «στο… σφαγείο της λησμοσύνης». Και μαζί του τα συμφέροντα που έχουν επενδύσει σε αυτό (αφού μαζί τους, ενδεχομένως θα χαθούν και όσα… επενδύθηκαν).
Σημασία εδώ τώρα, δεν έχει αυτό «το παιχνίδι». Σημασία έχει να υπάρξει ανάπτυξη και η Ελλάδα να μετατραπεί σε μια όαση ειρήνης, δημιουργίας, ηρεμίας, ανάπτυξης και γαλήνης. Ένας παράδεισος για αναψυχή, ξεκούραση και δουλειά. Έχει όλα τα φόντα, προσόντα και εφόδια από κάθε άποψη. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν άπαντες…(πολιτικοί, δήμαρχοι, επιχειρηματίες και κοινωνία).
Εκτός όλων των άλλων που σκέφτονται και κάνουν αυτόν τον καιρό οι γραφειοκρατίες και οι πολιτικοί, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ:
• Να καταργηθεί οριστικά κάθε έννοια «πόθες εσχες» - να φέρουν ΟΛΟΙ τα λεφτά τους, έλληνες και ξένοι και να τα ρίξουν στην ελληνική αγορά.
• Ενιαίος φόρος για κάθε προσωπική ή επιχειρηματική δραστηριότητα 10%
• Άδεια και λειτουργία επιχείρησης «σε μια ώρα»
• Ανάπτυξη «πλωτών καζίνο» και υπερσύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων στα νησιά μας (οι Κινέζοι είναι οι πρώτοι λάτρεις του είδους).
• Να επιτρέπεται, όπως στις ΗΠΑ, η ελεύθερη χρηματοδότηση κομμάτων και πολιτικών – να τιμωρείται η κρυφή χρηματοδότηση
Όλα αυτά ενδεικτικά γι αρχή. Νέα κυβερνητική δομή στηριγμένη επάνω στη Νο1 Παγκόσμια δύναμη της Ελλάδας, τη Ναυτιλία και τη θάλασσα, στη συνέχεια τουρισμός, πολιτισμός και παιδεία σε μια νέα παγκόσμια φιλοσοφία. Ενα πανίσχυρο επίσης αναπτυξιακό, οικονομικό επιτελείο που θα δέσει αρμονικά την κοινωνία με το τραπεζικό σύστημα και την βιομηχανία. Ενέργεια και Τεχνολογίες σε ένα ακόμη πανίσχυρο «δίδυμο». Όλα τα υπόλοιπα μπορούν «να κρεμαστούν από κάτω». Ένα κράτος-στρατηγείο και όχι ένα κράτος-επιχειρηματίας. Ένα κράτος-οραματικό και όχι εμπόδιο σε κάθε δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία. Ένα κράτος που θα σαρώνει κάθε εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα και την καινοτόμα σκέψη και δράση. Και όχι να την εμποδίζει.
Εάν στόχος δεν είναι η μιζέρια και η κακομοιριά, αλλά η δημιουργική, επαγγελματική και σοβαρή ανάπτυξη, δεν έχουμε άλλο δρόμο. Πρέπει να πάμε σε μια οραματική Ελλάδα που να σαρώσει όσα ξέραμε μέχρι τώρα…

Υ.Γ. Επειδή ο Α.Σαμαράς θα παρουσιάσει το "Ζάππειο ΙΙ" ίσως να έχει επίγνωση οτι αυτη του η τοποθέτηση (η πολιτική) ενδεχομένως να αποδειχθεί Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ (με βάση όσα κυοφορ
Keywords
Τυχαία Θέματα