Για όσους χρησιμοποιούν συγκοινωνίες

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών και με 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί στην γενική απεργία της 1ης Δεκεμβρίου, καθώς αντιδρούν
στην εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υποδομών επιχειρεί να επιτύχει την εξαίρεση ορισμένων ειδικοτήτων από την εφεδρεία, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται, όμως, από το υπουργείο Οικονομικών.
Την Πέμπτη τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

- Δεν θα κυκλοφορήσει κανένας συρμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή και του Προαστιακού, ενώ δεν θα υπάρχει εξυπηρέτηση της ΣΤΑΣΥ για το αεροδρόμιο

- Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά

- Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00

- Τα τρόλεϊ από τις 08.00 έως τις 22.00

Επίσης, η κυκλοφορία των συρμών των ΗΣΑΠ και του ΤΡΑΜ θα εξαρτηθεί από τις σχετικές αποφάσεις που θα λάβουν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων των εργαζομένων την Τετάρτη.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Εξαίρεση ειδικοτήτων επιδιώκει το υπουργείο Υποδομών

Όλο αυτό το διάστημα ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης έχει σειρά συναντήσεων με τους συνδικαλιστές και τις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων, καθώς προσπαθεί να συγκεντρώσει έναν φάκελο «εκτίμησης κινδύνου» από την εφαρμογή της εφεδρείας στις ΔΕΚΟ και τις υπηρεσίες της αρμοδιότητάς του.

Ωστόσο, παρόλο που έχει θέσει το ζήτημα ψηλά στην πολιτική ατζέντα και μάλιστα φαίνεται να βρίσκει ένα ελάχιστο πεδίο συναντίληψης με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημ. Ρέππα, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το υπουργείο Οικονομικών.

Την Τρίτη ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι έχει θέσει «το ζήτημα συγκεκριμένων ειδικοτήτων, σε συγκεκριμένες εταιρείες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα στην παροχή του συγκοινωνιακού τους έργου.Όταν λοιπόν, στις συγκεκριμένες εταιρείες έχει ουσιαστικά γίνει η ανασυγκρότησή τους τον Ιούνιο με αποτέλεσμα να φύγουν συνολικά πέντε χιλιάδες άνθρωποι με μετάταξη στο δημόσιο, είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν εστιάζεται σ' αυτές τις εταιρείες. Όταν η εφεδρεία, ακριβώς επειδή εφαρμόζεται μ' έναν οριζόντιο τρόπο δημιουργεί ζήτημα ειδικοτήτων, τότε αυτό στην πραγματικότητα τι θα σημαίνει; Θα σημάνει μείωση του συγκοινωνιακού έργου» δήλωσε.

Ο υπουργός Υποδομών έθεσε ως παράδειγμα των ΟΣΕ, σημειώνοντας ότι «εάν λείψουν κρίσιμες παραγωγικές ειδικότητες, θα πρέπει να κοπούν γραμμές», κάτι που θα επηρεάσει τόσο το μεταφορικό έργο όσο και τα έσοδα των εταιριών.

Μάλιστα, τόνισε ότι την εξαίρεση από την εφεδρεία εισηγούνται οι PWC και η Grant Thortnon, που επιβλέπουν την εξυγίανση του ΟΣΕ και του ΟΑΣΑ αντίστοιχα, καθώς κρίνουν ότι θα επηρέαζε «το συγκοινωνιακό έργο αφενός και τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών».

Περιπλοκή από την εφεδρεία σε ΥΠΑ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

H εφεδρεία επιφυλάσσε
Keywords
συγκοινωνιες, απεργια 1 δεκεμβριου, σταση εργασιας, μεσα μαζικης μεταφορας, απεργια, εφεδρεια, τραινοσε, μετρο, λεωφορεια, ησαπ, τραμ, θεσσαλονικη, οασθ, ΔΕΚΟ, μεταταξεις, σημαίνει, ΟΣΕ, pwc, grant, ΟΑΣΑ, υπα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , απεργια μμμ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, εργασιακη εφεδρεια, αποτελεσματα, οασθ, τραινοσε, υπουργειο οικονομικων, pwc, ατζεντα, βοριδης, γινει, διαστημα, δημοσιο, υπαρχει, εξυπηρετηση, ιδια, υπηρεσιες, ληξη, μειωση, ουσιαστικα, πεδιο, πεμπτη, σειρα, τριτη, υπα, εφαρμογη, grant, υπουργειο
Τυχαία Θέματα