Γιώργος: η παρούσα Κυβέρνηση διαχειρίζεται με υπευθυνότητα, θάρρος και νηφαλιότητα την κρίση

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

«Όπως είπα και χθες, στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η παρούσα Κυβέρνηση διαχειρίζεται με υπευθυνότητα, θάρρος και νηφαλιότητα τη μεγαλύτερη κρίση της πρόσφατης ιστορίας μας και μοναδικός μας γνώμονας είναι τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών.
Έχουμε ανταποκριθεί σε αυτή την ιστορική μας ευθύνη, με δύσκολες αποφάσεις, αλλά και μεγάλες αλλαγές, επιδιώκοντας πάντα τις καλύτερες δυνατές λύσεις, τις πιο συμφέρουσες για τον Ελληνικό λαό και τη χώρα, σε ιδιαίτερα αντίξοες και πολύπλοκες συνθήκες, και
σε ευρωπαϊκό, και σε διεθνές επίπεδο.
Και αυτό το κάνουμε, έχοντας μάλιστα απέναντί μας δυνάμεις του πολιτικού συστήματος που, δυστυχώς, στην πλειοψηφία τους, φυγομάχησαν μπροστά στις δικές τους ευθύνες, αλλά και μπροστά στην εθνική πρόκληση να διασώσουμε από κοινού την πατρίδα μας, ώστε να μη ζήσει η χώρα το φάσμα της χρεοκοπίας.
Έχουμε καλέσει και καλούμε όλους και σήμερα, μπροστά σε μια κρίση που δεν έχει απλά εθνικές, αλλά και ευρωπαϊκές διαστάσεις, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εγκαταλείψουν τον εύκολο καιροσκοπισμό. Ζητούμε από όλους να συμβάλουν, πάντα μέσα από σοβαρό διάλογο, στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, στις μεγάλες θεσμικές και συστηματικές αλλαγές, ώστε να εδραιωθεί μια ισχυρή Δημοκρατία, μια Πολιτεία ευνομίας και Δικαίου, μια Πολιτεία που δεν αιχμαλωτίζει, αλλά απελευθερώνει τον άνθρωπο, τον πολίτη, τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.
Καλούμε όλους στην ουσιαστική συμμετοχή και στη διαμόρφωση του Οδικού Χάρτη, για να σταθεί η χώρα στα πόδια της, χωρίς χρέος, αλλά με ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη. Η άρνηση του διαλόγου δείχνει φόβο και έλλειψη ευθύνης. Και οι καιροί έχουν αλλάξει, οι κοινωνίες έχουν ωριμάσει.
Εμείς, πάντα πορευόμαστε με κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Γι' αυτό, προσωπικά, ακούω όλες τις προτάσεις και ιδέες, χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς, από όπου κι αν προέρχονται, εντός ή και εκτός Ελλάδας. Καμία ιδέα δεν περισσεύει, καμία πρόταση δεν είναι εκ προοιμίου απορριπτέα, αλλά αξιολογείται, αν είναι χρήσιμη, αν είναι υπεύθυνη, αν δεν είναι απλά καιροσκοπική, αν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι την ιδιοτέλεια.
Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ανταποκρινόμενοι στο καθήκον μας να βγάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χώρα από αυτή τη μεγάλη κρίση. Αυτό είναι εξάλλου και το νόημα της εθνικής συστράτευσης, στην οποία καλούμε όλη την κοινωνία, όλες τις δυνάμεις της.
Κάναμε τεράστια προσπάθεια μέχρι τώρα, προσπάθεια του λαού μας, πήραμε δύσκολες αποφάσεις, δικές μας αποφάσεις, και η απόφαση όλων μας, κάθε μέρα αλλά και χθες, είναι να προχωρήσουμε μπροστά.
Στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη που ήδη παρουσιάσαμε, την ερχόμενη εβδομάδα καταθέτουμε στη Βουλή το δικό μας μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο, καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, που θα είναι βασικά εργαλεία για την έξοδο από την κρίση και την αλλαγή της χώ
Keywords
Τυχαία Θέματα