Γραμματίδης: Η κυβέρνηση πρέπει να εμφανίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο

''Απαιτείται ουσιαστικός επαναπροσδιορισμός των όρων του Μνημονίου" σημείωσε σε δηλώσεις του, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννος Γραμματίδης. Ο κ. Γραμματίδης επανέλαβε τη θέση του ότι σήμερα, παρά ποτέ είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας καθώς, όπως είπε, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρακαλούνται να προτάξουν το εθνικό αντί του στενού κομματικού τους συμφέροντος (γιατί κι αυτά κρίνονται, ίσως και αυστηρότερα από την
κυβέρνηση) παρέχοντας ευθεία συναίνεση σε μια κυβερνητική πολιτική που θα κινείται στα σωστά πλαίσια.

Πρόσθεσε δε ότι: ''η συνεχιζόμενη στείρα πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις παροχής συναίνεσης, σε συνδυασμό με την περί εκλογών παραφιλολογία, επιτείνουν το κλίμα της λαϊκής αβεβαιότητας και σύγχυσης και καθιστούν δυσχερέστερη τη θέση της χώρας έναντι των πιστωτών της, των εταίρων της και των αγορών''.

Ο κ. Γραμματίδης σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εμφανίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και ολοκλήρωσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με συνοπτικές διαδικασίες και συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε να συμβάλλει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

''Καλούμε επίσης την κυβέρνηση να συζητήσει με τους πιστωτές της την ανάγκη διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά μέσα από την αύξηση του ΠΔΕ και από άλλες ανάλογες παρεμβάσεις. Η λήψη πρόσθετων επώδυνων μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα που κατευθύνονται στην περαιτέρω επιβάρυνση πολιτών και επιχειρήσεων αντί της επιβεβλημένης προσπάθειας περικοπής των δημοσίων δαπανών, θα αποτελέσει φοβούμαι θρυαλλίδα για το ξέσπασμα μιας πρωτόγνωρης κοινωνικής και πολιτικής έκρηξης''.

Ανέφερε δε ότι απέναντι σε μια ΕΕ που τα μέλη της αδυνατούν να συμφωνήσουν σε μια συγκεκριμένη συνταγή αντιμετώπισης τόσο της ελληνικής όσο και γενικότερα της Ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα με ενωμένο το πολιτικό της προσωπικό μπορεί να πείσει για την ανάγκη τόσο του χρονικού όσο και του ουσιαστικού επαναπροσδιορισμού των όρων του Μνημονίου και να επιβάλλει αξιόπιστα τις προτάσεις της.

Τέλος, τόνισε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, παραμένει ανήσυχος αλλά παράλληλα έτοιμος να συμβάλλει δυναμικά σε μια ουσιαστική και αναπτυξιακή πρόταση για τη σωτηρία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα