Η απαγόρευση έχει ισχύ στο σύνολο της ΕΕ

Η απαγόρευση παραποίησης και απομίμησης ενός κοινοτικού σήματος την οποία επιβάλλει κάποιο εθνικό δικαστήριο έχει ισχύ στο σύνολο της επικράτειας της ΕΕ, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι ο κοινοτικός κανονισμός για το κοινοτικό σήμα θεσπίζει ένα κοινοτικό καθεστώς σημάτων, το οποίο παρέχει στις επιχειρήσεις το δικαίωμα να αποκτούν κοινοτικά σήματα τα οποία τυγχάνουν ομοιόμορφης προστασίας και παράγουν τα αποτελέσματά τους σε ολόκληρη την επικράτεια της Ένωσης.

Προς διασφάλιση
αυτής της προστασίας, ο κανονισμός προβλέπει ότι τα κράτη μέλη ορίζουν στο έδαφός τους «δικαστήρια κοινοτικών σημάτων», τα οποία είναι αρμόδια για τις αγωγές που αφορούν παραποιήσεις και απομιμήσεις.

Όταν ένα δικαστήριο κοινοτικών σημάτων διαπιστώνει την ύπαρξη παραποίησης ή απομίμησης κοινοτικού σήματος, εκδίδει απόφαση η οποία απαγορεύει στον δράστη της παραποίησης τη συνέχιση των πράξεων του και λαμβάνει επίσης, σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο, τα κατάλληλα μέτρα που διασφαλίζουν την τήρηση της απαγόρευσης αυτής.
Keywords
Τυχαία Θέματα