Η αποχώρηση του Καντάφι είναι ο "τελικός στόχος"

Η αποχώρηση από την εξουσία του λίβυου δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι "παραμένει ο τελικός στόχος" των Ηνωμένων Πολιτειών, επανέλαβε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά από τρεις ημέρες στρατιωτικών πληγμάτων στη Λιβύη.

"Προσπαθούμε να πείσουμε τον συνταγματάρχη Καντάφι, το καθεστώς του, και τους συγγενείς του, ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την εξουσία (...) αυτό παραμένει ο τελικός
στόχος μας", δήλωσε ο Μάρκ Τόουνερ, εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο κ. Τόουνερ φρόντισε να γίνει η διάκριση ανάμεσα σε αυτόν τον "μακροπρόθεσμο" στόχο, και την σημερινή επιχείρηση στο πλαίσιο της εντολής των Ηνωμένων Εθνών, που αποσκοπεί στην προστασία των αμάχων.

Ο Αρχηγός του γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Μάικλ Mάλεν, όταν ρωτήθηκε την Κυριακή από τα μέσα ενημέρωσης, δεν απέκλεισε την υπόθεση της διατήρησης του Καντάφι στην εξουσία, στο τέλος των Συμμαχικών επιχειρήσεων.

Ο αμερικανός στρατηγός Κάρτερ Χαμ, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων για την Αφρική, υπογράμμισε νωρίτερα ότι η αποστολή του αμερικανικού στρατού στη Λιβύη "δεν είναι" η υποστήριξη της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "θα μειώσουν σύντομα" τη συμμετοχή τους στις συμμαχικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Ακόμα, ο Γκέιτς δήλωσε ότι θα ήταν "λάθος" για τη συμμαχία να θέσει ως στόχο το να δολοφονήσει τον λίβυο ηγέτη συνταγματάρχη Καντάφι.
Keywords
Τυχαία Θέματα