«Η ελληνική οικονομία κινείται σε πιο στέρεο έδαφος και εισέρχεται σε μια νέα φάση θετικών προοπτικών»

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ανακοινώνοντας παράλληλα την παραίτηση του Ευ. Βενιζέλου από τη θέση αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών.

«Η ελληνική οικονομία κινείται σε πιο στέρεο έδαφος και εισέρχεται σε μια νέα φάση θετικών προοπτικών», σημείωσε ο κ. Παπαδήμος.
Αναγνώρισε παράλληλα ότι ελήφθησαν «δύσκολες αποφάσεις με επώδυνες συνέπειες για μεγάλο μέρος της κοινωνίας», αλλά απαραίτητες, όπως είπε, για τη σταθερότητα και τη θέση της χώρας στο ευρώ .

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για την ειλικρινή συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα, προσθέτοντας ότι επιτέλεσε με επιτυχία το καθήκον του, σε δύσκολες συνθήκες. «Είχαμε πολύτιμη συνεργασία στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής και εξαιρετική συνεργασία», τόνισε ο κ. Παπαδήμος.

Λαμβάνοντας το λόγο, στην τελευταία του συμμετοχή στο υπουργικό συμβούλιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για τα θετικά του λόγια σημείωσε ότι «διαπραγματευτήκαμε σε δύσκολες συνθήκες και δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Τα συγχαρητήρια του στο νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, στην παρέμβασή του, και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «είναι αμοιβαίος ο σεβασμός», για να προσθέσει ότι «αυτή η κυβέρνηση αφήνει ως κληρονομιά την εθνική συνεννόηση».

Επί τάπητος ανάπτυξη και ενεργειακά θέματα

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, βρέθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την διευκόλυνση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την παροχή κινήτρων για να τονωθεί η ανάπτυξη.

Στο νομοθέτημα, που αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή, πρόκειται να ενσωματωθούν επίσης διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν στην ενεργοποίηση προβλέψεων του νέου Μνημονίου καθώς και του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας προσωπικής εταιρείας.

Την Τετάρτη, σε νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πρόκειται να τεθεί προς έγκριση άλλο ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, την ρύθμιση θεμάτων για το λεγόμενο Ψηφιακό Μέρισμα, ζητήματα τηλεπικοινωνιών καθώς και επί μέρους διατάξεις που θα ρυθμίζουν νομοθετικά ζητήματα διαφόρων υπουργείων.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μέχρι το 2050 και την σύσταση επιτροπής η οποία θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Ενημέρωσε ακόμη ότι προχωράει το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη που είναι υποχρέωση από το Μνημόνιο, αλλά και για τις διαδικασίες πώλησης τεσσάρων μονάδων παραγωγής
Keywords
Τυχαία Θέματα