Η Ρωσία προειδοποίησε τη Δύση

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Δύση να μην εξοπλίσει τις λιβυκές αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τόνισε ότι οι Λίβυοι πρέπει να οικοδομήσουν το πολιτικό μέλλον τους χωρίς ξένη επέμβαση.

Και ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι λίβυοι ηγέτες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εξοπλισμού των λιβυκών αντκαθεστωτικών δυνάμεων, η Ρωσία υπογράμμισε την αντίθεσή της.

"Πριν από λίγο καιρό ο γάλλος
υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να συζητήσει με τους εταίρους της στο συνασπισμό την προμήθεια όπλων στους λίβυους αντικαθεστωτικούς", δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ύστερα από συνομιλίες με τον αυστριακό ομόλογό του.

"Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ έχει τονίσει ότι η επιχείρηση στη Λιβύη πραγματοποιείται για την προστασία του πληθυσμού, όχι για τον εξοπλισμό του. Συμφωνούμε απολύτως σ΄αυτό με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ", τόνισε ο ρώσος υπουργός.

Αναφερόμενος στο πολιτικό μέλλον της Λιβύης, ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι είναι σαφές ότι η χώρα "είναι έτοιμη για μεταρρυθμίσεις", αλλά πρόσθεσε ότι "οι δύο πλευρές στη Λιβύη πρέπει να συμφωνήσουν στο πώς πρέπει να διαμορφωθεί το λιβυκό κράτος".

"Είναι σαφές ότι θα υπάρξει ενα διαφορετικό καθεστώς, αλλά οι ίδιοι οι Λίβυοι πρέπει να το αποφασίσουν χωρίς επέμβαση από το εξωτερικό", υπογράμμισε ο ρώσος υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα