Ικανοποίηση εκφράζει ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη την σερβική κυβέρνηση και τον πρόεδρο της χώρας Μπόρις Τάντιτς για τις αποφασιστικές τους ενέργειες που οδήγησαν στη σύλληψη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων Ράτκο Μλάντιτς που καταζητείται επί 16 χρόνια από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία με την κατηγορία της γενοκτονίας.

"Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τις οικογένειες των πάμπολλων θυμάτων του Μλάντιτς, για τη Σερβία, για τη Βοσνία, για τις
ΗΠΑ και για τη διεθνή δικαιοσύνη" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Ομπάμα.

"Με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω στη ζωή αυτούς που δολοφονήθηκαν, ο Μλάντιτς θα πρέπει να λογοδοτήσει τώρα σε όλο τον κόσμο από το δικαστήριο για τα θύματά του" προστίθεται στην ανακοίνωση.



Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η Σερβία πρόκειται να ενταχθεί στην ΕΕ μετά από τη σύλληψη Μλάντιτς, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί .

Γαλλία επιθυμεί η ΕΕ να ανταποκριθεί στην ιστορική αυτή απόφαση κάνοντας σαφές ότι το μέλλον της Σερβίας είναι να ενταχθεί στην ΕΕ" τόνισε ο κ. Σαρκοζί σε συνέντευξη Τύπου από την Ντοβίλ, όπου διεξάγεται η σύνοδος της G8.

"Δεν μπορεί να ζητάμε από τη Σερβία να παίρνει δύσκολες αποφάσεις που συχνά είναι αντίθετες με τη θέληση του λαού της και ταυτόχρονα να της λέμε ότι οι πόρτες της ΕΕ είναι κλειστές γι αυτήν. Πιστεύω ότι το μέλλον της Σερβίας είναι να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση", κατέληξε ο γάλλος πρόεδρος.
Keywords
Τυχαία Θέματα