Κόκκινο στην τηλεθέαση για τον Λάντεν

Κόκκινο στην τηλεθέαση, όπως άλλωστε αναμενόταν, χτύπησε η ανακοίνωση της εκτέλεσης του ηγέτη της Αλ Κάϊντα αργά το βράδυ της Κυριακής στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα περισσότεροι από 56 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν το τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με την επιχείρηση του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος των ΗΠΑ, που κατέληξε στο θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν,
σύμφωνα με εκτιμήσεις δεδομένων που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Παρά το προχωρημένο της ώρας την Κυριακή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, και τη σύντομη ειδοποίηση του τηλεοπτικού κοινού πριν από το προεδρικό διάγγελμα, η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων θεατών από ότι οι δύο προηγούμενες ομιλίες των ετήσιων αναφορών για την Κατάσταση του Έθνους, από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία μετρήσεων Νίλσεν, 56,6 εκατομμύρια Αμερικανοί τηλεθεατές, στήθηκαν μπροστά στους δέκτες τους για να δουν και να ακούσουν τον Αμερικανό πρόεδρο, να αναγγέλλει, δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάϊντα που θεωρείται υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη καταστροφή εντος Αμερικανικού εδάφους.

Χαρακτηριστικά το παραπάνω ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο εκείνου των 25,6 εκατομμυρίων τηλεθεατών που είχαν δει σε εθνικό επίπεδο τον πρόεδρο Ομπάμα να τους ανακοινώνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος του Καντάφι, το Μάρτιο.

Αναφορικά, η πρώτη Αναφορά στο Έθνος του προέδρου Ομπάμα, τον Ιανουάριο του 2010 είχε συγκεντρώσει τα βλέμματα 48 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Αυτό το ποσοστό υποχώρησε κατά 11%, στα 42,8 εκατομμύρια τηλεθεατές το 2011. Συγκριτικα, το τηλεπαιχνίδι " Αμερικανικό Είδωλο ", πού αποτελεί την πιο δημοφιλή εκπομπή στην αμερικανική τηλεόραση συνήθως συγκεντρώνει 25 εκατομμύρια πιστούς σε κάθε του επεισόδιο.

Η ανακοίνωση του θανάτου του μπιν Λάντεν ταυτόχρονα από εννέα τηλεοπτικά δίκτυα "ζωντανά", από τον πρόεδρο Ομπάμα, έστειλε εκατομμύρια αμερικανούς στους δρόμους να πανηγυρίζουν, έξω από τον Λευκό Οίκο, στο κουφάρι των πεσμένων Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη και στην Τάιμς Σκουέρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα