Μάρτιν Σιουλτς: Κοινωνική δικαιοσύνη στην κρίση

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος βρίσκεται στην Λευκωσία, δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Θα πρέπει, πρόσθεσε, να συμβάλουν περισσότερο εκείνοι οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Σιούλτς είπε ότι η οικονομική κρίση οφείλεται στη λειτουργία των άγραφων νόμων της αγοράς και
ότι δεν πρέπει να πληρώσουν τη νύφη οι εργαζόμενοι, αλλά να επιβαρυνθεί και ο πλούτος.

Ο κ. Ομήρου είπε επίσης ότι ζήτησε την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ώστε να αναιρεθεί η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για τη δημιουργία πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου.

Τα νομικά θέματα σε σχέση με το απ' ευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα "δεν έχουν για την ώρα απαντηθεί επαρκώς", δήλωσε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είπε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ο ίδιος έχει ζητήσει από τη νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υπάρξει ένα πλήρες ξεκαθάρισμα. Θέση μου, πρόσθεσε, είναι ότι πρέπει να γίνει τοποθέτηση, αφού πρώτα ξεκαθαρίσει πλήρως η νομική βάση.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η βάση για το θέμα αυτό, είναι το πρωτόκολλο δέκα και ως εκ τούτου, είπε, δεν τίθεται ζήτημα.

Τόνισε δε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κάτι παρόμοιο, όπως με το απ΄ ευθείας εμπόριο, κινδυνεύει να βρεθεί και το θέμα των προσπαθειών για το Κυπριακό, αλλά εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει στήριξη από πλευράς του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα