«Με τη βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας...»

«Με τη βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βγει ο λαός όσο το δυνατό νωρίτερα από την κρίση», δήλωσε ο νέος Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ορκωμοσία του από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Πρόσθεσε ότι την Πέμπτη θα ζητήσει από τους υπουργούς του «σκληρή δουλειά, για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στον ελληνικό λαό». Νωρίτερα, έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Πρέπει να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού», είπε στον
κ. Σαμαρά ο απερχόμενος πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Τι απέδωσε ο μαραθώνιος;», ρώτησε τον κ. Σαμαρά ο Κάρολος Παπούλιας. «O μαραθώνιος απέδωσε τη δεδηλωμένη», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για μακρόπνοη κυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα.

«Σας δίνω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, γιατί τα προβλήματα της χώρας είναι μεγάλα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Σαμαράς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε πολλές μάχες να δώσετε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», είπε ο κ. Πικραμμένος κατά την τελετή.

«Πρέπει να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, να λειτουργήσουν οι βασικές δομές του κράτους, η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια», πρόσθεσε.

Με τη σειρά του ο κ.Σαμαράς είπε: «Εχω πλήρη επίγνωση των κρίσιμων στιγμών που διερχόμαστε ως κράτος, ως έθνος. Γνωρίζω καλά την ανάγκη επιστροφής της αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό που έχει τραυματιστεί. Γνωρίζω την ανάγκη της γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συνοχή».

Ο νέος Πρωθυπουργός ευχαρίστησε, επίσης, τον κ. Πικραμμένο για την ενημέρωση και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της σύντομης συνεργασίας που είχαν, απέκτησε μία πολύ καλή σχέση μαζί του και ευχήθηκε αυτή τη συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον.
Η δήλωση Σαμαρά

«Ζητώ από τον ελληνικό λαό πατριωτισμό, εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη», ήταν τα πρώτα λόγια του Αντώνη Σαμαρά έπειτα από την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο. «Με τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι την Πέμπτη θα ζητήσει από τους υπουργούς του σκληρή δουλειά «για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στον ελληνικό λαό».

Βενιζέλος: Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση

Εως το βράδυ θα έχουν οριστικοποιηθεί τα πρόσωπα, που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, αμέσως έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνουν αναλογικά το βάρος της συνευθύνης. Δήλωσε, επίσης, ότι «η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στο αυριανό Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιώ
Keywords
Τυχαία Θέματα