"Μεγάλο δώρο, το να σκοτωθεί ο Καντάφι από τις ΗΠΑ"

Οι εξεγερμένοι αντικαθεστωτικοί της Λιβύης χαιρέτισαν, σήμερα, τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάϊντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, προσθέτοντας ότι "θα αποτελέσει ένα μεγάλο δώρο" ο θάνατος από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις του ηγέτη της Λιβύης, Μοάμαρ Καντάφι.
"Ένα μεγάλο τμήμα της διεθνούς τρομοκρατίας τελείωσε" με τον θάνατο του μπιν Λάντεν στη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών επίλεκτων ενόπλων δυνάμεων στο Πακιστάν, τόνισε ο Αχμεντ Ομαρ Μπάνι, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που εδρεύει στη Βεγγάζη. "Θα είναι μεγάλο δώρο, εάν οι ΗΠΑ σκοτώσουν τον Καντάφι", υπογράμμισε ο Αχμεντ Ομαρ Μπάνι.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις σταμάτησαν τον βομβαρδισμό
Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι σταμάτησαν σήμερα τον βομβαρδισμό του λιμανιού της πόλης Μιζουράτα, στη Λιβύη, έπειτα από αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ, αλλά το λιμάνι παραμένει κλειστό, δήλωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών. "Έγιναν σήμερα γύρω στα μέσα της ημέρας (περίπου 13:00 ώρα Ελλάδος) επιδρομές από το ΝΑΤΟ στα περίχωρα της πόλης", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος, ο οποίος κατονομάστηκε ως Ρίντα. "Το λιμάνι παραμένει κλειστό. Οι δυνάμεις του Καντάφι το βομβάρδισαν νωρίτερα σήμερα. Ο βομβαρδισμός έχει τώρα σταματήσει", σημείωσε. Παράλληλα άλλος εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δήλωσε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας σε θέσεις των λιβυκών κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Ζιντάν, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη, και κατέστρεψε τουλάχιστον 10 άρματα μάχης και οχήματα. "Το ΝΑΤΟ έπληξε χθες το βράδυ ανατολική περιοχή της πόλης. Μετρήσαμε 12 πυραύλους που έπεσαν εκεί. Συνολικά 10-12 άρματα μάχης και οχήματα καταστράφηκαν", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς από την Ζιντάν ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, ο οποίος κατονομάστηκε ως Αμπντουλραχμάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα