Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Να παράγουμε πειστικές προτάσεις για το μέλλον

Ο πρώτος που είχε την πολιτική τόλμη και ανέλαβε όχι μόνο το ρίσκο αλλά παρουσίασε και την πολιτική πρόταση εξόδου της κρίσης για το ΠΑΣΟΚ με αλλαγή ηγεσίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ξεκαθάρισε σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (που συνεδρίασε εν ευρεία...ολομελεία) την δική του στάση και θέση. Πιο συγκεκριμένα:
 Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε την ολόθερμη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδημου με στόχο την πλήρη υλοποίηση των αναληφθεισων δεσμεύσεων
της χώρας

 Τόνισε την ανάγκη παρουσίασης από την πλευρά του προέδρου και του πολιτικού συμβουλίου ενός οδικού χάρτη που θα οδηγήσει το κίνημα σε απολογισμό, ανασύνταξη και εκλογή ηγεσίας και οργάνων με προσήλωση στις καταστατικές διαδικασίες πριν τις εθνικές εκλογές.

 Τόνισε επίσης οτι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του ΠΑΣΟΚ ήταν και πρέπει να είναι διαρκής με στόχο να δημιουργηθεί ισχυρή συμμαχία για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη στην οποία οι προοδευτικές δυνάμεις θα οικοδομήσουν την Δικαιοσύνη ,την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη.

Μερικά αποσπάσματα απο την τοποθέτηση του:

«Όλοι κε Πρόεδρε συμφωνούμε για την κρισιμότητα των περιστάσεων.

Όλοι επιδιώκουμε την, βέλτιστη για τον τόπο, έξοδο από την κρίση.

Όλοι εργαζόμαστε για την επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου και προσπαθούμε να την προστατεύσουμε από μικροκομματικές επιδιώξεις και πολιτικές τρικλοποδιές.

Όλοι ζητάμε την επιτάχυνση και βελτίωση του κυβερνητικού έργου.

Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουμε διπλή υποχρέωση να πρωτοστατούμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Και εγώ προσωπικά εργάζομαι στο κυβερνητικό μου πεδίο, αλλά και ζητώ την συνδρομή του κόμματος και τη δική σας, για την διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης, εξόδου από μια ύφεση που έχει σε μεγάλο βαθμό ακυρώσει τις κατακτήσεις ευημερίας των Ελλήνων της τελευταίας τριακονταετίας.

Κύριε Πρόεδρε,
κριτήριο βασικό και απόδειξη των προθέσεών μας για την επιτυχία των παραπάνω, είναι η λύση των εσωκομματικών εκκρεμοτήτων, η καθαρή κατεύθυνση που αυτοκριτικά, με θάρρος και αποφασιστικότητα θα παράγουμε και θα προτείνουμε στους πολίτες και την κοινωνία.

Δεν μπορούμε στην πιο κρίσιμη, κατά κοινή ομολογία, περίοδο της μεταπολιτευτικής περιόδου, να αφήνουμε την κοινωνία χωρίς στίγμα, χωρίς πρόταση εδώ και τώρα, για το τι έγινε, που είμαστε, πως θα προχωρήσουμε.
Δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ και δεν είναι στο πολιτικό του κύτταρο , το μετέωρο βήμα του πελαργού.

Όπως επανειλημμένα έχετε τονίσει δεν είμαστε στην πολιτική για την καρέκλα αλλά για να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το κίνημα που πάντα αφουγκράζονταν το λαό και συνέθετε τις επιμέρους απόψεις.

Η δραματική παραίτηση της κυβέρνησης μας προ διμήνου, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που μετρούν την απήχησή μας σε επίπεδα του 15% αλλά και η απλή καθημερινή επαφή με τον κόσμο δείχνουν, αποδεικνύουν πως έχουμε χάσει την «προωθητική μας δύναμη».

Είμαστε κίνημα εθνικό , πατριωτικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα