Ο Γιώργος στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ θα βρεθεί απο σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, προσκεκλημένος του Δημοκρατικού Κόμματος, για να παρακολουθήσει τις εργασίες του Συνεδρίου του που θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.
Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τη Ν. Υόρκη
όπου θα δώσει τις πρώτες του διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Στο μεταξύ ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει τη συγκέντρωση υλικού για να συγγράψει βιβλίο για τα χρόνια της πρωθυπουργικής του θητείας. Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έγινε και αναπαραγωγή τους από διάφορα μέσα, τα οποία δεν κάνουν ποτέ ρεπορτάζ, αλλά αναπαραγωγή θεμάτων που δημοσιεύθηκαν αλλού, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Παπανδρέου άρχισε ήδη τη συγγραφή βιβλίου, δεν φαίνεται να είναι ακριβείς.
Ακριβείς είναι ι πληροφορίες σχετικά με τον προβληματισμό του πρώην πρωθυπουργού σχετικά με το αν το βιβλίο θα κυκλοφορήσει με την κλασσική μορφή, δηλαδή σε χαρτί ή θα κυκλοφορήσει ως e-book, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει.
Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου τοποθετούν την έκδοση του βιβλίου το λιγότερο σε ένα χρόνο από τώρα, αλλά διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να καθυστερήσει πολύ. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να μιλήσει και δεν πρόκειται να ακολουθήσει την τακτική άλλων πρωθυπουργών, όπως ο Κώστας Καραμανλής ή ακόμα και ο Κώστας Σημίτης που μίλησε ελάχιστα. Ο Γιώργος έχει αποφασίσει να μιλάει συνέχεια και τα θέματα που επέλεξε να παρουσιάζει όταν καλείται να μιλήσει, περιστρέφονται γύρω από την παγκόσμια, την ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομική κρίση, ενώ οι ομιλίες του θα έχουν έντονο πολιτικό χρώμα.
Φέρεται να έχει επιλέξει το ρόλο της ενοχλητικής αλογόμυγας. Και σκοπεύει να μιλήσει για την κατάσταση που κληρονόμησε αναλαμβάνοντας την πρωθυπουργία, για τις συναντήσεις του με τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, για τη συνάντηση των Καννών και το δημοψήφισμα, για τη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί στη Ντωβίλ, όπου ελήφθησαν αποφάσεις που επιδείνωσαν την κατάσταση στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα, για τις συνομιλίες του με τον Ντομονίκ Στρος Καν, για τις αντιστάσεις που προέβαλαν στις μεταρρυθμίσεις εγχώρια σκληρά συμφέροντα, για τη μεθόδευση της παραίτησής του από την πρωθυπουργία κλπ.
Keywords
Τυχαία Θέματα