Ο Μίχαελ Βασιλειάδης, πρόεδρος του συνδικάτου Χημείας

Ο Μίχαελ Βασιλειάδης, πρόεδρος του γερμανικού συνδικάτου Χημείας ΙG-BCE, αναδείχθηκε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Άνθρακα Χημείας και Ενέργειας EMCEF. Διαδέχθηκε στην προεδρία της EMCEF τον προκάτοχό του και στο γερμανικό συνδικάτο Χουμπέρτους Σμολντ, που διηύθυνε την Ομοσπονδία επί 16 χρόνια.

Ο Μίχαελ Βασιλειάδης είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του συνδικαλιστικού χώρου στη Γερμανία και ο πρώτος πρόεδρος γερμανικού συνδικάτου με μεταναστευτική προέλευση. Γεννήθηκε από Έλληνα
πατέρα και Γερμανίδα μητέρα το 1964 στην Έσση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και εργάστηκε στη Bayer AG όπου ξεκίνησε και τη συνδικαλιστική του καριέρα. Το 2009 εξελέγη πρόεδρος του πανίσχυρου IG BCE που αριθμεί 690.000 μέλη στους βιομηχανικούς κλάδους χημείας, άνθρακα και ενέργειας. Εσχάτως επελέγη από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για την Επιτροπή Ενεργειακής Πολιτικής με συμβουλευτικό προς την κυβέρνηση ρόλο σε θέματα ενέργειας.

Σημαντικότερος στόχος του είναι να προωθήσει την ενοποίηση των ευρωπαϊκών συνδικάτων στους βιομηχανικούς τομείς της χημείας, άνθρακα και ενέργειας, είπε ο κ. Βασιλειάδης μετά την εκλογή του την περασμένη Τρίτη στην προεδρεία της EMCEF.

"Θέλουμε και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές και οικολογικές προκλήσεις", σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης. Δίνοντας και το πολιτικό στίγμα της ομοσπονδίας σημείωσε ότι "η ΕΕ δεν είναι ζώνη ελεύθερων συναλλαγών νεοφιλελεύθερης κοπής, θέλουμε να συμμετάσχουμε στη διαμόρφωσή της και υπερασπιζόμαστε την κοινωνική οικονομία της αγοράς, ιδίως στην εποχή της παγκοσμιοποίησης".

Η EMCEF, που καλύπτει τον κλάδο της χημικής βιομηχανίας και της ενέργειας είναι η τρίτη μεγάλη συνδικαλιστική ευρωπαϊκή ομοσπονδία- μετά τις αντίστοιχες στους τομείς της μεταλλοβιομηχανίας και της υφαντουργίας. Μέλη της είναι 126 συνδικάτα από 38 χώρες με περίπου δύο εκατομμύρια μέλη.
Keywords
Τυχαία Θέματα