Ο «Οίκος Ναύτου» τα κατάφερε....

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Κι όμως! Υπάρχει ΕΝΑΣ δημόσιος οργανισμός και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής που πήρε ΑΡΙΣΤΑ απο την "τρόϊκα" σε ΟΛΑ και αποτελεί ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ για όλο το δημόσιο!! Πρόκειται για τον Οίκο Ναύτου (με πάνω απο 211.000 ασφαλισμένους)και την Πρόεδρο του Μαρία Δίπλα η οποία σήμερα κλήθηκε απο τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ.Αδωνι Γεωργιάδη στην εβδομαδιαία συνέντευξη με τους Ναυτιλιακούς Συντάκτες, ακριβώς για να υπογραμμισθεί αυτό το εξαιρετικά θετικό γεγονός (για να μην...αυτομαστιγωνόμαστε συνεχώς).Το πως έγινε αυτό το...θαύμα
(αφού πριν απο 1,5 περίπου χρόνο κάλπαζε με τεράστια ελλείμματα,κακοδιοίκηση,ρεμούλες κ.α.) θα το δείτε παρακάτω. Αλλά να σημειώσουμε οτι θα παρακολουθήσουμε το θέμα γιατί έχει πολλά άκρως ενδιαφέροντα "παραδείγματα"....
Ο Οίκος Ναύτου (Ο.Ν.) Ν.Π.Δ.Δ., εποπτευόμενο από ΥΠΑΑΝ, σκοπό έχει την περίθαλψη και προστασία της Υγείας, Πρόνοιας και την Επιδότηση της ανεργίας των ναυτικών και των οικογενειών τους. Είναι ο κυριότερος Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής στον τομέα της Ναυτιλίας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ Ο.Ν.
Μετά την επικαιροποίηση Μητρώου Ασφαλισμένων που υλοποιήθηκε από υπαλλήλους Ο.Ν., ο αριθμός των ασφαλισμένων ανέρχεται σε 211.216.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Ο Ναυτεργατικός Χώρος έχει πολλές ιδιαιτερότητες όσον αφορά την εργασία, την ασφάλιση, τη Ναυτική Οικογένεια.
 Οι εν ενεργεία Ναυτικοί ασφαλίζονται από την εταιρεία ναυτολόγησης ως και 30 ημέρες μετά την απόλυσή τους.
 Τη Γεωγραφική Κατανομή (Πειραιάς-Νησιωτική Χώρα)
 Τις Επαγγελματικές Ασθένειες Ναυτικών
 Το Σύνθετο Ρόλο της Γυναίκας Ναυτικού

Aναλάβαμε τη Διοίκηση του Οίκου Ναύτου (5/5/2010), του πιο ευαίσθητου και νευραλγικού τομέα της Ναυτιλίας θέτοντας 3 βασικούς άξονες δράσεων.
1ος Άξονας ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ Ο.Ν : Εξυγίανση, εξορθολογισμός δαπανών, διαφάνεια.
2ος Άξονας ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΟΝ: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση & e-Health,
3οςΆξονας ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Ιατροφαρμακευτικής Προστασίας και παροχών.
Η Διοίκηση προχώρησε με αποφασιστικότητα, χωρίς καθυστέρηση στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ουσιαστικής εξυγίανσης του φορέα, αναβαθμίζοντας ποιοτικά και διασφαλίζοντας ταυτόχρονα όλες τις παροχές λαμβάνοντας υπ’όψη τα χαρακτηριστικά-ιδιαιτερότητες του ασφαλιστικού πληθυσμού και του Ναυτικού Επαγγέλματος.
Ενάμιση χρόνο μετά συντάξαμε και δημοσιεύουμε τον παρόντα Απολογισμό δράσεων προκειμένου να αναδείξουμε την πραγματική κατάσταση του φορέα, να αξιολογήσουμε τη θετική συνεισφορά και τα αποτελέσματα, να εντοπίσουμε τυχόν ελλείψεις που επιδέχονται βελτιστοποίηση.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο.Ν. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ
Εκρηκτική αύξηση δαπανών: 2005 156.895.892,00
2008 290.790.676,00
2009 310.463.077,00…..

Μεταφερόμενες ανεξόφλητες υποχρεώσεις από 2005>276.000.000,00
Ισολογ
Keywords
Τυχαία Θέματα