Ο όμιλος Alstom θα κάνει 1.380 απολύσεις

Ο όμιλος Alstom στη Γαλλία ανήγγειλε ότι προσανατολίζεται πλέον να καταργήσει 1.380 θέσεις εργασίας --από τη διεύθυνση των μεταφορών-- στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Ισπανία, "ώστε να αντιμετωπιστεί η μείωση της εν λόγω αγοράς στις τρεις αυτές χώρες".

Το επιχειρηματικό σχέδιο παρουσιάστηκε ήδη από τη γενική διεύθυνση της Alstom
ενώπιον της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ομίλου, αναφέρθηκε σε έγγραφη ανακοίνωση του ομίλου η οποία εκδόθηκε στο Παρίσι.

Στη Γερμανία σχεδιάζεται να γίνουν οι περισσότερες απολύσεις, δηλαδή 700.

"Μειώνεται η αγορά των μεταφορών στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Ισπανία. . . με το σχέδιό μας αυτό θα διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα του βιομηχανικού αυτού τομέα", αναφέρεται στην έγγραφη ανακοίνωση.

Εκτός των 1.380 υπό κατάργηση θέσεων εργασίας, από τον όμιλο ανακοινώνεται επίσημα, συγχρόνως, ότι "δεν θα ανανεωθούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που λήγουν", πάντοτε στο δοκιμαζόμενο τομέα των μεταφορών.

"Θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία της πληροφόρησης και των συμβουλών μεταξύ της διοίκησης του ομίλου και των κοινωνικών εταίρων, σε επίπεδο και ευρωπαϊκό και των συγκεκριμένων μονάδων του ομίλου μας", προστίθεται στη σημερινή έγγραφη ανακοίνωση της Alstom.

Αορίστως αναφέρεται, εν τέλει, ότι "θα καταβληθεί η προσπάθεια, οι επιπτώσεις από το μέτρο των απολύσεων να είναι οι ηπιότερες δυνατές γιά το προσωπικό του ομίλου, που το μέτρο αυτό αφορά".
Keywords
Τυχαία Θέματα