Ο πρόεδρος της Αϊτής ζητά οικονομική βοήθεια

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αϊτής Μισέλ Μαρτελί, απηύθυνε έκκληση στους Αϊτινούς της διασποράς να συνδράμουν τις προσπάθειες της χώρας τους να ορθοποδήσει μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010, μέσω της συνεισφοράς σε ενα ειδικό κονδύλι στον προϋπολογισμό, που θα αφορά την παιδεία. Η συμμετοχή σε αυτή την πρόνοια θα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με εμβάσματα, είτε με τηλεφωνικές κλήσεις.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Αϊτινοί ζουν στο εξωτερικό και οι μισοί από αυτούς
στη Βόρεια Αμερική. Τα δε ετήσια εμβάσματα που αποστέλλονται από αυτούς στο φτωχό νησί της Καραϊβικής, αγγίζουν το ποσό των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύει το 25% περίπου του ΑΕΠ της χώρας.

" Χρειαζόμαστε το ταλέντο σας. Χρειαζόμαστε τις ικανότητές σας και την εξειδίκευσή σας στη χώρα μας. Αυτό που θέλω να πω, είναι απλά, ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την Αϊτή χωρίς τη βοήθειά σας ", δήλωσε ο Μαρτελί στο Μαϊάμι όπου συναντήθηκε με κοινότητες συμπατριωτών του από το εξωτερικό.

" Η παιδεία είναι το μέλλον της χώρας ", τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, που αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 14 Μάιου. Ο " γλυκός Μίκυ ", όπως αποκαλούνταν μέχρι τώρα ο δημοφιλής πρώην τραγουδιστής στα τοπικά καρναβάλια, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ειδικό κονδύλι για την παιδεία, που μεταξύ άλλων θα βοηθήσει να παρέχετραι δωρεάν βασική εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των Αϊτινών.
Keywords
Τυχαία Θέματα