Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κόμμα

Ξεκινά η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, το καθοριστικό βήμα για την μετάβασή του στις δομές και τις λειτουργίες ως ενιαίου κόμματος.
Τις εργασίες της συνδιάσκεψης θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, κ. Αλ. Τσίπρας το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις στελεχών και εκπροσώπων συνιστωσών καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββάτου.

Την
Κυριακή έχει προβλεφθεί να διεξαχθεί ψηφοφορία για την εκλογή του νέου (προσωρινού) κεντρικού οργάνου (πιθανότατα θα ονομάζεται κεντρική πολιτική επιτροπή), το οποίο θα έχει την οργανωτική ευθύνη του ιδρυτικού συνεδρίου, το οποίο, εκτός συγκλονιστικών απροόπτων, θα διεξαχθεί την ερχόμενη άνοιξη.

Εν όψει των εργασιών της συνδιάσκεψης σε παρασκηνιακό επίπεδο διαφαίνεται πως η κινητικότητα είναι μεγάλη, κυρίως εκ μέρους του Αριστερού Ρεύματος και της αριστερή πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει, προκειμένου να καταγράψουν μία αξιοσημείωτη δύναμη (κάποιοι μιλούν για ένα ποσοστό της τάξεης του 30%), η οποία στο εξής φιλοδοξεί να μπορεί να επηρεάζει όχι μόνο τον τρόπο λήψης αποφάσεων, αλλά και την πολιτική γραμμή του υπό διαμόρφωση κόμματος.
Το κατά πόσον αυτό θα καταστεί δυνατόν θα φανεί στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας την Κυριακή το βράδυ και στους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν εν όψει συνεδρίου και πάντοτε αναλόγως των εξελίξεων στο μείζον: το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας.

Με στόχο την εκτίμηση της κατάστασης ως προς τη διαμόρφωση των εσωτερικών συσχετισμών ενόψει συνεδιάσκεψης, συνεδριάζει την Παρασκευή το πρωί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ.

Κωβαίος Αγγελος /ΒΗΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα