Ο Θεοδωράκης ίδρυσε την ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση

ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση)

Την άποψη πως νικητής της συγκυρίας είναι το ΛΑΟΣ εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης, ανοίγοντας το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών στην Καβάλα, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν την Παρασκευή, «σε μια εποχή καμπής σε ό,τι αφορά την τακτική του συστήματος εξουσίας»,
όπως υποστήριξε ο σημαντικός συνθέτης και πολιτικός.
Μιλώντας ο Μ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ΛΑΟΣ, το οποίο «κατάφερε να γίνει κυβερνητικό κόμμα και με τη βοήθεια των ξένων να βγάλει από την ντουλάπα της ιστορίας τον σκελετό της πάλαι ποτέ Εθνικοφροσύνης. Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν οι μάσκες και να φανεί το αληθινό πρόσωπο των ηγετών του ΠΑΣΟΚ και της Δεξιάς», δήλωσε.
«Έχω ζήσει πάνω στο πετσί μου τη σαρκοβόρα φύση της εθνικοφροσύνης και το γεγονός αυτό μου δίνει το δικαίωμα να σας προειδοποιήσω ότι τώρα ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος από πριν. Γιατί τάχα η πρώτη θεαματική ενέργεια του νέου Μαύρου Μετώπου ήταν ο αποκεφαλισμός της στρατιωτικής ηγεσίας; Δείτε ακόμα την εικόνα της Βουλής. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις που τις ενώνει ο φόβος και το μίσος τους για την Αριστερά. Κι από την άλλη μια Αριστερά περιθωριοποιημένη και κατακερματισμένη». ανέφερε ο Μ. Θεοδωράκης για τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία, με τον Μίκη Θεοδωράκη να κηρύσσει τη λήξη των εργασιών με την παράδοση της ευθύνης στην νεοεκλεγείσα «ηγεσία» του Κινήματος Α.Π, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία της ΕΛληνικής ΛΑϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α).

«Για το λόγο αυτό σκοπεύω να διευκρινίσω τη θέση μου μια για πάντα, με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν πια παρανοήσεις. Η ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. δεν είναι κομματικός μηχανισμός αλλά μέσο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι το παρόν σύστημα εξουσίας έχει δύο βασικές ασθένειες: Πρώτον έχει σαπίσει και δεύτερον είναι παντελώς και πολλαπλώς εξαρτημένο». ανέφερε ο Μ. Θεοδωράκης ενώ διευκρίνισε πως «η μόνη περίπτωση κατά την οποία θα μπορούσαμε να σκεφθούμε συμμετοχή της στις εκλογές, θα ήταν να διαπιστωθεί ότι το Μέτωπο Αντίστασης συγκεντρώνει μια τόση και τέτοια δύναμη, που θα μπορούσε χάρη σε μια συντριπτική πλειοψηφία να βγάλει το σημερινό τραίνο της εξουσίας από τις ράγες του».

***

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

«Μετά από πολλές σκέψεις και προβληματισμούς, ψυχική αγωνία και τεράστιο βάρος ευθύνης, αποφάσισα τελικά να σας καλέσω για να σκεφτούμε όλοι μαζί μήπως έφτασε επί τέλους η στιγμή της μεγάλης ιστορικής πρωτοβουλίας που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και θα τους καλεί σε μια γενική εξέγερση με στόχο να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτή τη συνεχιζόμενη εθνική κρίση που έχει καταστήσει την Ελλάδα προτεκτοράτο, που μας ντροπιάζει και που οδηγεί τον Λαό μας σε μια καθημερινή πτώση δίχως τέλος.

Όλοι είμαστε μάρτυρες όσων συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο πολιτικό προσκήνιο: Η πολιτική μας ηγεσία έγινε περίγελως. Το πρώτο όργανο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, η Β
Keywords
Τυχαία Θέματα