Ο Βουλφ "τα έβαλε με τον τύπο" και οδεύει προς την...έξοδο

Εντείνονται οι πιέσεις στον πρόεδρο της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, σύμμαχο της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, να παραιτηθεί μετά τη στροφή που έκαναν εναντίον του και συντηρητικοί σύμμαχοί του. Η εξέλιξη σημειώνεται αφότου ο Βουλφ κατηγορήθηκε ότι άσκησε πιέσεις στη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας να μη δημοσιοποιήσει ότι πήρε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο για να αγοράσει σπίτι.

Η χθεσινή αποκάλυψη ότι ο Βουλφ άφησε ένα οργισμένο ηχητικό μήνυμα στον διευθυντή της Μπιλντ, με το
οποίο απειλούσε με νομική δράση, ακόμη και με «πόλεμο», αν δημοσίευε ένα κείμενο που αποκάλυπτε ότι πήρε δάνειο από έναν επιχειρηματία με χαμηλό επιτόκιο για την αγορά σπιτιού, προκάλεσε κατακραυγή στη Γερμανία.
Σήμερα, δημοσιογράφοι από μια άλλη εφημερίδα, τη «Βελτ αμ Ζόνταγκ» ανέφεραν ότι ο Βουλφ προσπάθησε να τους εκφοβίσει και αυτούς για μια άλλη ιστορία.

Ο Χόλγκερ Τσάστροβ, αντιπρόεδρος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP, εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ), καταφέρθηκε κατά του Βουλφ. «Να σηκώνει ένας Γερμανός πρόεδρος προσωπικά το τηλέφωνο για να πάρει έναν εκδότη και να του αφήνει ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, δεν είναι αυτό που περιμένω από έναν πρόεδρο» δήλωσε στο δίκτυο MDR, προσθέτοντας ότι ο Βουλφ «οφείλει να δώσει εξηγήσεις».

Ο Βουλφ άφησε εαυτόν έκθετο στις επιθέσεις εναντίον του για υποκρισία όταν τον περασμένο μήνα υπογράμμισε τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου ζητώντας συγγνώμη που δεν είχε αποκαλύψει το δάνειο που είχε πάρει το 2008 για την αγορά σπιτιού όταν ήταν πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα