Ομπάμα προς Γερμανία,Γαλλία,Βρεττανία: Συνολική λύση, πολιτικά βιώσιμη στην ευρωζώνη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νορβηγία συμφώνησαν να συνεργαστούν με τους Ευρωπαίους εταίρους τους με σκοπό τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην ευρωζώνη, η οποία είναι αντιμέτωπη με την κρίση χρέους, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο με τον Νορβηγό πρωθυπουργό Γενς Στόλτενμπεργκ.
Aργά χθες το βράδυ έγινε επίσης γνωστό πως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Λιβύη και η κρίση χρέους της Ευρωζώνης.
Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος «αντιλαμβάνονται πλήρως το επείγον των ζητημάτων στην Ευρωζώνη και εργάζονται προκειμένου να καταλήξουν σε μια συνολική λύση που ανταποκρίνεται στην πρόκληση και που επίσης θα είναι πολιτικά βιώσιμη».
Νωρίτερα, σε κοινή ανακοίνωση της Γερμανίας και της Γαλλίας είχε γνωστοποιηθεί ότι οι αποφάσεις για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα ληφθούν τελικά σε νέα σύνοδο, που θα διεξαχθεί έως την Τετάρτη. Παράλληλα, οι δύο χώρες ζητούν άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες ομολογιούχους ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις i-Reporter